Gigantii folosesc avioane care va pot filma inclusiv atunci cand faceti baie in propria piscina sau cand stati cu prietenii in curte.

Gigantii americani folosesc camere militare pentru a lua prin satelit imagini puternice, la o calitate cat mai buna. Avioanele de spionaj, capabile sa fotografieze tot ce se intampla dincolo de ferestrele casei tale, fac parte din recuzita noului proiect al celor de la Google si Apple, scrie incont.ro.

Cele doua companii au intrat in cursa pentru a produce harti aeriene la o capacitate extraordinara de detaliu. Google a recunoscut ca a trimis deja avioane deasupra oraselor, in timp ce Apple a preluat o firma care foloseste tehnologie de spionaj speciala pentru spatiul aerian, care a fost deja testata in cel putin 20 de zone, inclusiv Londra.

Camerele militare folosite de Apple sunt atat de puternice incat vad ce se intampla si in casa ta. Tehnologia este similara celei folosite de agentiile secrete in identificarea tintelor teroriste in Afganistan. La randul lor, cei de la Google vor folosi avioane spion pentru a crea harti 3D cu detalii mult mai precise decat cele oferite de Google Earth.

Nu sunt putini cei care spun ca Google si Apple au mers prea departe, iar intimitatea oricui a ajuns sa fie violata. Se asteapta ca Apple sa prezinte noua aplicatie pe cartografie pentru iPhone si alte deviceuri chiar astazi.

Hartile sale 3D vor arata pentru prima data cladirile inalte precum Big Ben din toate unghiurile. Cei de la Google vor lansa noile harti 3D pana la sfarsitul anului.