În anii ce vor urma este posibil să lucrăm cu dispozitive fotonice. Cercetătorii caută în aceste momente o cale de a realiza diode care să transmită lumina într-un singur sens, având aplicaţie directă în calculatoarele optice. Noile dispozitive ajută la creşterea vitezei de procesare şi a vitezei de acces la internet.

Chip-urile optice sau fotonice folosesc lumină în loc de curent electric pentru a transfera date cu viteze de până la 10Gbps fiind de 100 de ori mai rapide decât chip-urile electronice, spune Lian Feng, inginer la Institutul de Tehnologie din Pasadena.

„Vei observa diferenţa imediat în motoarele de căutare. Dacă până acum dura o secundă sau mai mult pentru a fi returnat un rezultat, cu noua tehnologie vei primi feedback într-o clipă.”


De mai bine de 10 ani inginerii au căutat metode de a face chipurile optice o soluţie viabilă pentru comerţ, dar pentru a face acest lucru era nevoie de un echivalent optic al diodei aşa cum o cunoaştem. Acest lucru ar permite trecerea luminii într-o singură direcţie, prevenind afectareaCiteşte mai mult...

[...]