Amazon aduce un motiv în plus de bucurie pentru utilizatorii de cititoare Kindle. Astăzi a lansat aplicaţia Kindle Cloud Reader ce permite accesul instantaneu, prin intermediul unui browser web, la cărţi fără a fi necesară descărcarea lor.

Aplicaţia este disponibilă online fiind deocamdată compatibilă cu browserele Safari şi Chrome. În curând se vor implementa protocoalele necesare pentru a face aplicaţia compatibilă cu Internet Explorer, Firefox şi dispozitivele BlackBerry.

Conform lui Dorothy Nicholls, conceptul de cloud reader se încadrează în politica Amazon conform căreia cumperi o carte o dată şi o poţi accesa de oriunde ai fi.

Aplicaţia în discuţie foloseşte HTML5 optimizând dispozitivul de citire utilizat fie el computer sau reader. Deşi cartea poate fi accesată instant ea va fi totuşi descărcată şi stocată local pentru a putea fi citită offline. Semnele de carte, notele şi restul marcajelor din text vor fi de asemenea păstrate local, iar în momentul conectării reader-ul va sincroniza conţinutul online cu datele stocate local.


Magazinul Kindle are mai mult de 950.000 de titluri, multe din eleCiteşte mai mult...

[...]