Consorțiul Internațional de Telecomunicații și Multimedia (IMTC) a încheiat testul în ceea ce privește primul apel voce realizat prin intermediul infrastructurii LTE (3GPP Long Term Evolution). Testul a avut loc în Hawaii cu ocazia desfășurării evenimentului anual de testare în domeniul comunicațiilor, SuperOp. La eveniment au participat reprezentanți ai Huawei, Samsung, Intel Mobile, St. Ericsson și mulți alții.



Testele VoLTE au inclus stabilirea unui apel voce, conectarea cu servicii suplimentare pe care le puteți întâlni în protocolul SS7 utilizat în GSM, spre exemplu teleconferința. Echipamentele de la nivelul interfeței radio (eNB), centrul evoluat de comutație (EPC) și kit-ul IMS au fost disponibile prin amabilitatea Huawei.


Utilizarea infrastructurii LTE pentru a transmite voce este similar cu căutarea Graal-ului, toată lumea o dorește dar puțini reușesc. Cercetările realizate de compania Ovum a relevat că traficul de voce va genera în 2015 aproximativ 64% din totalul câștigurilor operatorilor. Deoarece LTE este o tehnologie ce are la bază arhitectura IP, operatorilor le revine sarcina dificilă de a realiza interfața dintre tehnologia 2/3G Citeşte mai mult...

[...]