Pompierii olteni au dotări noi! În prezenţa preşedintelui CJ Olt, Paul Stănescu, şi a prefectului Leonid Moisiu, miercuri, au fost prezentate primele trei autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă care au fost primite de ISU Olt prin programul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”. Fondurile pentru aceste achiziţii au fost accesate prin Programul Operaţional Regional cu sprijinul CJ Olt.

*

„Aşteptăm demult acest moment, este bine că a venit astăzi şi că, într-adevăr, pompierii vor fi dotaţi cu maşini şi aparatură de cea mai înaltă calitate, ultramodernă. Chiar dacă astăzi avem în curte doar trei maşini, aşa cum ştiţi cu toţii vor fi opt maşini cu apă şi spumă, unele mai mari, iar altele mai mici, va mai fi o maşină grea de descarcerare şi una cu o scară, de care noi ducem lipsă la anumit tip de incendii”, a declarat Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt.

*

El a precizat că valoarea totală a proiectului pe toată Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia este de 11,4 miliarde, aproximativ câte două milioane de euro pentru fiecare judeţ. Celor trei autospeciale Man li se vor mai alătura încă şapte, printre care şi o autospecială pentru salvarea de la înălţime şi una pentru descarcerări grele.

*

„Un element cu care v-aţi confruntat de-a lungul timpului, de la înfiinţare, a fost lipsa unei dotări corespunzătoare. Aţi moştenit o dotare învechită, uzată şi fizic şi moral. Dotarea poate face diferenţa pentru o intervenţie eficientă şi salvarea unor vieţi omeneşti”, crede prefectul Leonid Moisiu.


Cele trei autospeciale vor intra în funcţiune de joi, ele fiind repartizate la Detaşamentul de pompieri Caracal, Staţia Scorniceşti şi Garda de intervenţie Stoeneşti. Dintre celelalte şapte autospeciale noi care vor veni prin acelaşi program, doar una va fi oprită la unitatea din Slatina, restul fiind, de asemenea, repartizate în judeţ.

Porţi deschise la ISU Olt

Pe lângă festivitatea cu ocazia înnoirii parcului auto, miercuri, la unitatea din Slatina a ISU Olt a fost organizată şi Ziua Porţilor deschise cu ocazia Zilei internaţionale a reducerii riscurilor dezastrelor naturale. La eveniment au fost prezenţi zeci de elevi de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin”, Colegiul Tehnic Metalurgic şi Liceul cu Program Sportiv.

*

„Sărbătorim pe 13 octombrie Ziua internaţională a reducerii riscurilor dezastrelor naturale. Cu această ocazie ne-am gândit să sărbătorim şi primele autospeciale primite prin Programul Operaţional Regional. Aceste prime trei maşini reprezintă un început pentru viitorul instituţiei”, a declarat Gheorghe Năstasie, şeful ISU Olt.



Sursa: gazetanoua.ro