79.000 mii de lei este suma care va asigura buna desfăşurare a Zilelor Craiovei, fondurile fiind provenite din donaţii şi sponsorizări.

Dintr-un proiect de hotărâre al Consiliului Local reiese că bugetul Craiovei va fi suplimentat în şedinţa ordinară din această lună cu 79.000 de lei. Banii intră la capitolul „Autorităţi publice şi Acţiuni externe” şi merg spre festivităţile organizate cu ocazia Zilelor Craiovei. Reprezentanţii municipalităţii consideră că această sumă este suficientă şi asigură desfăşurarea evenimentelor din calendarul oficial. Mai mult, la capitolul „Cultură, Recreere şi Religie”, unităţile de cultură subordonate Consiliului Local vor primi 611.000 de lei. Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Teatrul Colibri, Casa de cultură „Traian Demetrescu” şi Sport Club Municipal vor beneficia de aceşti bani pentru cheltuieli de personal, bunuri şi servicii.

Pe de altă parte, de pe lista de investiţii se elimină obiectivul „SF Construire corp Spital Clinic Municipal Filantropia” prevăzut cu suma de 100,000 de miii de lei pentru că nu s-a primit avizul de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Culte.

Ştefania Bătrînca



Sursa: jurnalulolteniei.ro