De aproape patru luni, în comuna Iancu Jianu se derulează un proiect de înregistrare în evidenţele de cadastru şi în cartea funciară a tuturor proprietăţilor. Este vorba de proiectul privind Completarea Sprijinului UE pentru Restructurarea Agriculturii (CESAR), în care sunt incluse 19 localităţi la nivel naţional, cu o valoare de 51,4 milioane euro, fonduri de la bugetul de stat şi de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

*

„În maximum două săptămâni se vor finaliza măsurătorile tuturor suprafeţelor de teren din intravilanul şi extravilanul comunei. S-au adunat toate actele de proprietate sau moştenire de la cetăţeni, şi urmează întocmirea cărţilor funciare şi a documentelor cadastrale”, ne-a declarat primarul localităţii, Dumitru Corbeanu.


Soluţii pentru moştenirile nerezolvate, pentru înscrierea actelor de mână sau pentru persoanele care nu deţin acte de indentitate nu s-au găsit deocamdată.

*

„Am trimis adrese către ANCPI privind clarificarea acestor aspecte, însă nu am primit niciun răspuns. Sperăm ca până la finalizarea proiectului să se găsească soluţii în acest sens”, a precizat edilul.



Sursa: gazetanoua.ro