Adevărul despre Doru Frunzulică îmbracă forme diverse şi atârnă greu. Din 1984, când era încă student, Doru Frunzulică avea să se învârtă în jurul unor personaje cu nume sonore, la fel de controversate precum biografia fostului deputat de Olt. Care nu a făcut nimic, dar absolut nimic pentru corăbieni şi locuitorii zonei limitrofe Corabiei, ce reprezintă Colegiul cu numărul 7 în Olt. Doru Frunzulică, un nimeni pentru cei care l-au creditat în urmă cu trei ani, oferindu-i imunitate, putere şi bani, este exemplul elocvent al eternei întrebări puse fie şi o dată la patru ani: Ştim ce votăm?! Votăm ce trebuie şi pe cine trebuie?!
Aici, la Olt, în marea majoritate a cazurilor, pare să ne fi înşelat.

Parlamentarul Frunzulică, o minciună!

Doru Frunzulică are un Curriculum Vitae la fel de încărcat precum declaraţia de avere. Degeaba… Degeaba pentru noi, nu şi pentru el, fostul deputat PSD, partid care s-a văzut obligat să-i accepte paraşutarea de la centru în judeţ, care a muncit pe brânci să facă deputat un neica nimeni şi pe care acum îl umple de noroi, trecând, din dragoste pentru banii proprii, la UNPR! Preţ de câteva zile, atât a durat trocul şi dragostea lui Frunzulică cu şi pentru UNPR.
Câteva sute milioane lei vechi pe lună va băga, de acum înainte, răposatul deputat de Olt în propriul buzunar, ca membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Pot pe care l-a obţinut cu sprijin politic, UNPR, contra a ce… rămâne de văzut! Să nu vă închipuiţi că, CSA este o instituţie oarecare. Nicidecum! CSA este singura autoritate legală, cu atribuţii de monitorizare, supraveghere, control şi sancţiuni asupra tot ce mişcă în domeniul asigurărilor de orice fel din România, reprezentând ţara noastră, inclusiv în organismele internaţionale din acelaşi domeniu. Să nu vă treacă însă vreodată prin minte să încercaţi să aflaţi cât câştigă tovarăşii din CSA. Deşi plătiţi din bani publici, veniturile sunt strict confidenţiale, tocmai pentru că sunt fabuloase! Pentru mulţi bani şi deschidere în afară a dat Frunzulică un şut iremediabil în fund oltenilor pe mâna UNPR, care l-a plantat acolo unde e azi, în CSA. Să fie gratis?! Suntem doar curioşi…
O minciună! Asta a reprezentat candidatul şi deputatul Frunzulică pentru partidul ce l-a propulsat şi pentru olteni. Puţini sunt cei care ştiu că Doru Frunzulică s-a născut în Caracal, provenind dintr-o familie greu încercată de soartă. Mama şi sora sa bolnavă, aflată în evidenţele persoanelor cu handicap din Olt, i-au fost alături până la terminarea liceului din Caracal. Nicio legătură nu a avut fostul deputat cu tatăl său, stabilit la Vârtop, alături de cea de-a doua soţie. Până la campania electorală din 2008, când, brusc, şi-a adus aminte de el şi nu a avut nici cea mai mică jenă să-l folosească, dându-se fiu al Corabiei. Nicio jenă nu a avut domnul Frunzulică nici când a rupt definitiv, după terminarea facultăţii, puţinele legături cu mama şi sora sa, povestirile celor ce l-au cunoscut şi-l cunosc fiind cutremurătoare pe acest subiect.

Fără scrupule departe ajungi

Doru Frunzulică şi-a făcut armata la Băneasa, locul cunoscut de toată lumea ca fiind unul special pentru oamenii Securităţii. Evident, calităţile sale l-au recomandat, ca în 1990 Frunzulică să fie propulsat director în Ministerul Afacerilor Externe, dobândind şi calitatea de diplomat. Mai mult decât un noroc chior!
Sorin Ovidiu Vântu şi generalul Constantin Rotaru - cel care a lucrat pentru SOV înfiinţând celebrele Caritas şi FNI - sunt două nume care i-au marcat cariera lui Frunzulică. Prin generalul de Securitate Constantin Rotaru, Frunzulică îl cunoaşte pe George Constantin Păunescu, preşedintele oamenilor de afaceri din România şi aşa ajunge vicepreşedinte şi, ulterior, prim-vicepreşedinte al UGIR. Nicio guvernare fără protecţie şi pentru domnul Frunzulică nu a contat culoarea politică, ci oamenii politici ai momentului. Aşa că se apropie în guvernarea CDR de Ovidiu Tender, care preia şefia în UGIR de la George Păunescu, plecat rapid în străinătate. Se succed guvernările la putere, la fel şi prieteniile domnului Frunzulică. Anul 2000 îi aduce noi şi profitabile relaţii cu Ioan Mircea Paşcu, generalul Decebal Ilina, Gheorghe Nicolăescu-şef al Direcţiei Siguranţă Militară la acea vreme, Sergiu Medar-şef al Direcţiei Informaţii Militare. Înaintea anului 2000, Doru Frunzulică devine şi membru al Lojei România Modernă, condusă de Gheorghe Florea - cetăţean de etnie rromă, patronul Asociaţiei Fulgerul Bragadiru, apropiat al lui Talpeş. Altă calitate de membru, altă lojă. Doru Frunzulică se înscrie şi în Loja Generalilor, condusă de Ştefan Masu, despre care presa a consemnat că are în componenţă ofiţeri superiori de informaţii care au făcut parte din fosta Securitate.

Prima afacere şi o avere uriaşă!

Cu astfel de relaţii, Doru Frunzulică nu stă cu mâinile în buzunar. Nici până azi nu a fost complet elucidată şi nici nu va fi vreodată, Afacerea Spania, strâns legată de numele secretarului de stat, funcţie pe care în campania electorală din 2004 o deţinea Frunzulică în Ministerul de Externe. Atunci, publicarea unor broşuri-pliante pentru românii care lucrau în Spania a generat nu doar cheltuirea multor bani publici, ci şi un imens scandal. În respectivele pliante apărea tipărit numele firmei România Consult Intermed SRL, care se ocupa cu angajarea românilor în Spania, Italia, Israel. În momentul tipăririi pliantelor firma avea foarte multe plângeri penale de la românii înşelaţi cu promisiunea unui loc de muncă în străinătate, aşa că, rapid, societatea este desfiinţată şi urmele şterse.
La 31 ianuarie 2005, intrarea Alianţei PNL-PD la guvernare găseşte îngropat scandalul sutelor de mii de euro prin tipărirea pliantelor pentru românii din Spania, şi Frunzulică scapă doar cu demiterea din funcţia de secretar de stat din Ministerul de Externe. Doru Frunzulică a iubit mult în politică. Pe toată lumea, când PSD,* când CDR, când PD, iată şi UNPR. Adus de senatorul Ion Toma la Olt, băgat pe gât social democraţilor din Colegiul 7, de la aberaţiile din campania electorală cu podul peste Dunăre - cea mai irealizabilă promisiune, despre deputatul Frunzulică presa a consemnat doar fabuloasa avere din declaraţii. Fostul deputat de Olt era şi este putred de bogat! Colecţionar de case, 11 la număr, deţinute în zonele importante din ţară- Bucureşti, Năvodari, Constanţa, Voluntari, colecţionar şi de terenuri, sute de hectare în Bucureşti, Bran, Ilfov, inclusiv 50 de hectare în Stoicăneşti-Olt, colecţionar de tablouri, timbre, obiecte de panoplie şi bijuterii a căror valoare depăşeşte 40 mii euro, colecţionar şi de depozite bancare cu alte sute de mii de euro şi miliarde puse la păstrare, cu venituri care depăşesc şase miliarde lei anual, te întrebi, de ce a avut nevoie Doru Frunzulică de imunitate parlamentară?!
Pe câţi dintre locuitorii Colegiului 7, oameni amărâţi, şomeri disperaţi şi împovăraţi de grija zilei de azi şi de mâine i-a ajutat?! Potrivit informaţiilor Camerei Deputaţilor, anul trecut, fiecare deputat, inclusiv domnul Frunzulică, a parcurs în teritoriu aproape 14.000 km, a vorbit la telefon de alte câteva mii de euro. De* câte ori l-aţi văzut în colegiu? Cât ne-a costat domnul Frunzulică pentru calitatea sa de ales? Peste 150.000 euro în 2010, sumă pe cap de deputat, potrivit informaţiilor IPP* făcute publice.
Ce a prestat în tot acest timp pentru locuitorii din colegiu deputatul UNPR Olt Doru Frunzulică?! Printre altele o minunată iniţiativă de vânzare a brazilor de Crăciun în ghiveci!

Mandatul Colegiului 7, primul efect al coşului de solidaritate!

Doru Frunzulică a trecut la UNPR din două motive: în primul rând fiindcă şi-a asigurat traiul confortabil pe mulţi ani şi mulţi bani de acum înainte şi în al doilea rând pentru că nu-l mai vota nimeni, niciunde, la următoarele alegeri.
Ce a primit Frunzulică de la UNPR, ştim! Cu ce s-a ales UNPR de pe urma acestui troc rămâne de văzut! Ştim însă cu ce s-au ales oltenii din Colegiul 7 de pe urma afacerii reciproc avantajoase: vor vedea şi o altă faţă a coşului de solidaritate. Alegerile, fie şi pentru câteva luni, vor costa destul. Preţul se poate măsura în străzi asfaltate, câteva sute de locuri de muncă, gaze şi canalizare, iar lista priorităţilor e lungă. Despre fostul deputat de Olt Frunzulică, ca despre duşi… numai de bine! El nu a reprezentat şi nu va reprezenta mai mult decât o nefericită alegere. Din aceasta se pot învăţa multe. Şi dacă în politică iubirea îmbracă cele mai perverse forme, iar interesul personal primează, oamenii trebuie să înveţe că ei pot stopa trădarea şi traseismul! Stă în puterea lor!



Sursa: gazetanoua.ro