În maxim trei luni va fi organizată licitaţia pentru demararea lucrărilor de reabilitare a CNA „Carol I”, după ce joi a fost semnat contractul dintre Primăria Slatina şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR-SV) Oltenia.
Proiectul are o valoare totală de peste 83 de miliarde de lei vechi şi presupune, în mare, reabilitarea corpului C al şcolii, reabilitarea căminului-internat, extinderea cantinei, reamenajarea atelierului mecanic şi refacerea racordului de canalizare la sistemul municipal de canalizare.

*

„Proiectul de astăzi este în valoare de 83 de miliarde, un proiect care urmează celui de la Liceul cu Program Sportiv. Este al doilea proiect pe această axă şi al optulea din cele 16 aprobate pentru municipiul nostru”, a declarat Darius Vâlcov, primarul Slatinei.


El a ţinut să precizeze cât de mult contează pentru astfel de investiţii banii veniţi de la Uniunea Europeană şi de la Guvern:

*

„Trebuie să vă spunem că toţi aceşti bani europeni sunt extrem de importanţi, în primul rând pentru că noi, ca şi municipalitate, avem o contribuţie destul de redusă. De doi la sută pentru fondurile eligibile, restul fiind fonduri guvernamentale şi fonduri europene. Şi nu vorbim de bani puţini, vorbim de milioane de euro, practic aici este vorba de 1,4 milioane de euro. Acest proiect urmează să se finalizeze în cel mai scurt timp cu o licitaţie şi cu demararea lucrărilor”.

Corp de şcoală dat în folosinţă în 1885, modernizat în 2011

Corpul C al CNA „Carol I” a fost dat în folosinţă în anul 1885 şi de mai mulţi ani necesită reabilitare. Cu banii veniţi de la ADR, în acest imobil vor fi înfiinţate cinci laboratoare de specialitate. „O altă problemă cu care ne-am confruntat permanent şi care obligat nu doar moral ci şi personal constă în nevoia de intervenţie în consolidarea structurii de rezistenţă a unei clădiri care a fost dată în folosinţă în anul 1885”, spune Steluţa Dan, directorul unităţii de învăţământ.
Ea speră ca această clădire veche să devină şi punct de atracţie turistică, după reabilitare: „Iată, prin prisma acestei finanţări va reuşi să devină un punct de atracţie chiar şi turistic, nu mai vorbesc de voia stringentă de reabilitare pentru desfăşurarea unui proces instructiv-educativ de calitate”.

Încep lucrările pentru reabilitarea Liceului Sportiv

O altă instituţie de învăţământ din Slatina care va fi reabilitată pe bani europeni este Liceul cu Program Sportiv. Potrivit primarului Darius Vâlcov, lucrările vor fi deja demarate la sfârşitul lunii.



„De la semnarea celuilalt contract, Liceul cu Program Sportiv, până acum au decurs toţi paşii normali şi legali astfel încât pe 27 aprilie se va da ordinul de începere pentru execuţia şi pentru a intra în pâine cu construcţia şi cu reabilitarea liceului”, a declarat el.


Modificările care vor fi făcute la LPS presupun mansardarea celor trei corpuri ale şcolii şi supraetajarea corpului anexă. De asemenea, proiectul include şi o investiţie într-un nou racord la sistemul de canalizare, actualul racord funcţionând sub parametrii normali.
Pe lângă actuala sală de sport, vor funcţiona şi o sală de conferinţe şi o sală multimedia. Proiectul prevede şi amenajarea unor camere de cămin spaţiul rezultat din mansardare.

16 proiecte cu fonduri UE pentru Slatina

Municipiul Slatina se află printre localităţile din ţară care au cele mai multe proiecte pe fonduri europene. Până acum, au fost semnate opt contracte de finanţare şi, în total, 16 au primit aprobare.

*

„Am ajuns la jumătatea perioadei de semnare a celor 16 contracte ale proiectelor pe care Primăria Slatina le-a depus în cadrul Programului Operaţional Regional. Proiectele de investiţii pe care Slatina le are în implementare pe mult mai multe programe sunt proiecte foarte ambiţioase. Se şi coroborează unele cu celelalte”, a declarat Marilena Bogheanu, directorul ADR-SV Oltenia.




Sursa: gazetanoua.ro