Conform prevederilor Codului Muncii, ziua de 1 Decembrie, ziua Naţională a României, este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. În această zi, echipe din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt vor desfăşura activităţi de control pentru a-i depista pe cei care încalcă legea.

*

„Aducem la cunoştinţă tuturor angajatorilor obligativitatea respectării prevederilor articolului 134 din Codul Muncii: zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşte; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 1 Decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei”, a declarat Daniel Ghiţă, purtător de cuvânt ITM Olt.

*

Au voie să presteze activitate unităţile sanitare şi cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.
*



Sursa: gazetanoua.ro