Chiar dacă nu a ieşit învingător în concursul „Vocea României”, Cristian Sanda, tânărul timid din Craiova, a reuşit să atragă simpatia multor oameni care l-au votat şi l-au susţinut în competiţia naţională. *

Are 18 ani şi este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Carol I”. Colegii spun despre el că e timid şi modest, iar profesorii îi admiră pasiunea pentru muzică. De la zece ani a început să frecventeze cursurile de „muzică uşoară” de la Palatul Copiilor ale profesorului Dumitru Iliuţă, timp în care a participat la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale. A strâns numai puţin de 24 de premii, acestea fiind ca o introducere în „Vocea României”. Elevul lui Marius Moga din competiţie, Cristian Sanda a reuşit în finală să obţină locul patru, o clasare slabă pentru puterea şi talentul care se ascund în spatele vocii sale. Însuşi concurentul de pe locul doi, Dragoş Chircu a declarat că „eu l-aş fi ales pe Cristian Sanda Vocea României! Lumea spune că este încă mic, dar ce legătură are vârsta?”.

În finală vocea nu i-a scăpat nici măcar o secundă. Deşi emoţionat, Cristian nu a lăsat să se vadă acest lucru pe micile ecrane şi a cântat împreună cu Felicia Filip un excepţional duet, interpretând „Adagio” al Larei Fabian. Au urmat „Feeling Good” prin care a uimit publicul şi telespectatorii cu vocea care-i seamănă cu cea a lui Michael Buble. Împreună cu antrenorul Moga, Cristian Sanda l-a întruchipat pe Guess Who în piesa „Tot mai sus”, reuşind să ridice în picioare publicul din platoul emisiunii „Vocea României”.

Colegii şi prietenii i-au fost aproape pe toată perioada concursului, făcându-i „reclamă” oriunde aveau ocazia. Chiar dacă nu a câştigat „Vocea României” şi nu a plecat acasă cu cecul de 100.000 de euro, Cristian Sanda a reuşit să atragă atenţia românilor cu vocea sa, având în faţă destul timp să îşi clădească o carieră în muzică.

Ştefania Batrînca

stefania.batrinca@jurnalulolteniei.ro



Sursa: jurnalulolteniei.ro