Miercuri şi joi au fost organizate simulări ale examenelor pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt, pe 4 mai s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura română pentru toţi elevii din clasa a VIII-a şi a XII-a, iar pe 5 mai-proba de Matematică, pentru toţi elevii clasei a VIII-a şi pentru elevii de clasa a XII-a cu profil real, dar şi proba de Istorie pentru elevii de clasa a XII-a cu profil uman.


Şefii învăţământului oltean spun că aceste simulări îi vor ajuta să-şi facă o părere asupra nivelului de pregătire al elevilor din clasele terminale.

*

„Simulările s-au desfăşurat începând cu ora 10.00 în toate şcolile din judeţ. Rezultatele însoţite de un raport al standardelor atinse de elevi vor fi comunicate până luni în vederea radiografierii stadiului pregătirii elevilor în vederea prevenirii eşecului şcolar. Această iniţiativă a simulărilor îi aparţine doamnei inspector şcolar general”,a precizat Gabriela Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Olt.


Subiectele au fost concepute la nivelul ISJ şi transmise unităţilor de învăţământ din judeţ.

*

„În acest sens, inspectorii de specialitate au elaborat subiecte care respectă standardele, timpul de lucru fiind cel prevăzut în Metodologiile de organizare şi desfăşurare a celor două tipuri de examene. Subiectele au fost transmise astăzi pentru proba de Limba şi literatura română în format electronic de către informaticienii Inspectoratului Şcolar”, a adăugat G. Constantinescu.

Examenele adevărate, din luna iunie

Emoţiile examenului de Bacalaureat vor începe pentru absolvenţii clasei a XII-a la începutul lunii iunie, în perioada 6 - 8 iunie fiind programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarele etape ale examenului sunt următoarele: 13 – 17 iunie-evaluarea competenţelor digitale; 20 - 23 iunie-evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; 27 iunie-proba scrisă la Limba şi literatura română; 29 iunie-proba obligatorie a profilului-probă scrisă; 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării-probă scrisă. Rezultatele vor fi afişate pe 3 iulie.


Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a va începe pe 20 iunie cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată pe 22 iunie de proba la Matematică. Rezultatele finale ale acestui examen vor fi afişate pe 27 iunie.



Sursa: gazetanoua.ro