În faţa propriilor suporteri, FC Olt Slatina a obţinut o victorie preţioasă în lupta pentru evitarea retrogradării, învingând pe final de meci CSM Râmnicu Vâlcea. Condusă pe tabela de marcaj la pauză, după ce oaspeţii au deschis scorul la scurt timp de la fluierul de start prin Pribac, gruparea pregătită de Dan Oprescu a luptat până la final. Nici arbitrajul ostil nu a stat în calea dorinţei alb-vişiniilor de a obţine cele trei puncte. În minutul 21, FC Olt Slatina a avut un penalty clar neacordat, după o acţiune a lui Andrei David în careu, mingea loveşte în mână un fundaş al oaspeţilor. În ciuda protestelor, arbitrul întâlnirii a lăsat jocul să continue. Alb-vişiniii ar fi putut restabili egalitatea pe tabela de marcaj până la intrarea la cabine, însă şuturile periculoase ale lui Pavel şi Andrei David nu au găsit spaţiul porţii. De asemenea, CSM Râmnicu Vâlcea a mai avut o ocazie mare de a înscrie în prima repriză, însă bara transversală s-a opus la reluarea din apropiere a lui Gogoşoiu.

Burcea, decisiv

În actul secund, alb-vişiniii au continuat să lupte pentru cele trei puncte puse în joc. Prima mare ocazie l-a avut protagonist pe nou-intratul Alin Burcea, reluarea sa din voleu din interiorul careului trecând puţin pe lângă bară (min. 52). Un minut mai târziu, arbitrul surprinde printr-o nouă decizie eronată. Alin Mihai scapă singur cu portarul pe contraatac, este faultat din spate, în marginea careului de Plecanciuc, din postură de ultim apărător, însă „centralul” acordă doar cartonaşul galben. Dragalina restabileşte egalitatea pe tabela de marcaj, după o acţiune personală pe partea stângă, înscriind cu un şut plasat din interiorul careului (min. 65). Alb-vişiniii au continuat asediul la poarta adversarilor. Acelaşi Dragalina primeşte o minge în marginea careului, pătrunde în suprafaţa de pedeapsă, este ţinut de un adevrsar, însă arbitrul lasă jocul să continue, decizia stârnind alte proteste (min. 67). În minutul 80, FC Olt Slatina a avut o ocazie enormă de a majora avantajul pe tabelă. În urma unei lovituri libere executate de Dragalina, mingea deviată spre poartă este respinsă de Tufiş până la Pavel, al cărui şut este scos de pe linia porţii de un fundaş al grupării vâlcene. Pe finalul meciului, atacantul Alin Burcea dă lovitura de graţie. După un dribling în careu, acesta înscrie cu un şut plasat, fără speranţă pentru Tufiş.


În urma victoriei obţinute, FC Olt Slatina a urcat pe locul doisprezece în clasamentul seriei, aflându-se la un singur punct de zona neretrogradabilă.


FC Olt Slatina:
Bordea, Bancu, Alin Ignat, Lengyel, Giurcă, Huţanu, Pavel, Vâlcică, Andrei David, Dragalina, Alin Mihai. Au mai evoluat: Bugiu, Burcea, Hallmen.


CSM Râmnicu Vâlcea: Tufiş, Tomozei, Kalai, Plecanciuc, Vătăjelu, Roşca, Popescu, Vasile, Pribac, Gogoşoiu, Stoica. Au mai jucat Ene şi Chiripuş.



Sursa: gazetanoua.ro