După un început de campionat în care lipsa omogenităţii, a experienţei, dar şi tinereţea şi-au făcut simţite prezenţa, acest aspect fiind reflectat în rezultate, pe parcurs FC Piatra Olt a început să practice un fotbal de calitate. Din etapa a XI-a, gruparea aflată sub comanda lui Dan Oprescu este neînvinsă, invincibilitatea menţinându-se timp de optsprezece partide. FC Piatra Olt a terminat actualul sezon pe locul al doilea, poziţie foarte bună pentru o echipă nou înfiinţată. Mai mult decât atât, este singura formaţie neînvinsă a seriei în returul de campionat, iar cu mai multă şansă se putea termina chiar pe primul loc, însă punctele pierdute în tur pe finalul unor meciuri şi-au pus amprenta asupra ierarhiei finale.


FC Piatra Olt este gruparea cu cel mai bun atac din serie, reuşind să înscrie 48 de goluri, dintre care 35 din acţiune, 9 din faze fixe, 2 autogoluri şi 6 obţinute la masa verde. La capitolul defensiv, se situează pe locul trei în clasament, după CSM Slatina şi Jiul Rovinari. Cele 20 de goluri primite, 15 au fost încasate în turul de campionat.

Primul loc în clasamentul returului

În partea a doua a campionatului, FC Piatra Olt a înregistrat cele mai bune rezultate din serie, în clasamentul returului fiind echipa de pe primul loc, urmată de CSM Slatina şi Sportul Vişina. În cele treisprezece partide, fotbaliştii pregătiţi de Dan Oprescu au înregistrat nouă victorii şi patru rezultate de egalitate, marcând 26 de goluri şi primind doar 5.


Dragalina, golgheter

Atacantul Dragoş Dragalina este golgheterul echipei cu 9 reuşite, urmat îndeaproape de Huţanu, cu 7 goluri marcate, acesta fiind principalul marcator în returul de campionat. Pe locul al treilea s-a clasat Alin Mihai, cu 5 reuşite.


În topul jucătorilor cu cele mai multe minute jucate se află fundaşul stânga Daniel Giurcă, acesta bifând 2.070 de minute. Fotbalistul defensiv ar fi putut fi integralist, însă nu a fost folosit în ultimul meci cu Triumf BâRCA. Pe locul secund se află Alin Mihai (1.824 min.), iar pe poziţia a treia mijlocaşul Petrică Huţanu (1.732 min.).



Sursa: gazetanoua.ro