Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ din toată ţara au pichetat miercuri sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului timp de două ore.

Protestul a fost spontan şi va fi urmat de o nouă serie de astfel de manifestări chiar de *săptămâna viitoare. Decizia de a protesta a fost luată ca urmare a îngheţării salariilor şi a reducerii bugetului Educaţiei de la 6% din PIB la 2% din PIB.

Pichetările de săptămâna viitoare se anunţa fi de amploare. Cadre didactice din toată ţara vor sta în faţa Ministerului Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului până la şase ore. „Vom merge la Bucureşti cu autocarele din toata ţara în fiecare zi pentru că nu ne putem recupera nici banii câştigaţi în instanţă. În plus, situaţia din Educaţie se va înrăutăţi şi mai mult. Vor să modifice Legea Educaţiei, astfel încât bugetul să nu mai fie de 6% ci de 2%. Decizia ministrului este ilegală pentru că această lege nu se poate modifica în următorii doi ani”, a precizat Constantin Rada, preşedintele FSLI Dolj.

Sindicaliştii spun că dacă după aceste proteste situaţia din Educaţie nu se va îmbunătăţi vor recurge la greva generală.

Anca Vespas



Sursa: jurnalulolteniei.ro