Dan Podeanu, Ana Maria Brânză, Anca Băcioiu şi Loredana Iordăchioiu au fost prezenţi şi premiaţi la Centenarul scrimei craiovene. De fapt, începutul scrimei româneşti a fost în Cetatea Banilor.

Campionii mondiali au fost premiaţi. Foto: Remus Badea


*Evenimentul a fost clasic şi s-a desfăşurat în sala de spectacole a Liceului de Artă “Marin Sorescu”. Au fost prezenţi şi invitaţi speciali precum Alexandru Mironov, Doina Melinte, Natalia Andrei şi Nicolae Giugea. Nu au lispit momentele artistice, o trupă de dans încântând atmosfera, chiar dacă momentul a fost întârziat 20 de minute din cauza problemelor tehnice. Dan Podeanu, Ana Maria Brânză, Anca Băcioiu şi Loredana Iordăchioiu au fost recompensaţi cu diverse plachete din partea invitaţilor.

Cei patru, împreună cu Simona Alexandru şi-au păstrat săptămâna trecută titlul mondial la scrimă. „Mă bucur că sunt din noua acasă. Sper să mă întorc la un moment dat în Craiova, să antrenez aici“, a spus Ana Maria Brânză.



În finalul centenarului a fost realizată o paradă a costumelor de scrimă purtate de-a lungul celor 100 de ani de existenţă a acestui sport în Craiova.

Flaviu Dincă


Foto: Remus Badea




Sursa: jurnalulolteniei.ro