În vreme ce întâiul nostru decident le ţine liderilor UE lecţii de management anticriză, spre a-i trage de urechi şi a le arăta cât de isprăviţi au fost el şi guvernanţii de la Bucureşti în trânta cu recesiunea, în vreme ce se mai războieşte şi cu monarhia, cu opoziţia şi cu mogulii, acuzându-i de instituirea unei monstruoase coaliţii antiprezidenţiale, boborul face şi el ce face şi îi pune iubitului conducător note. Cele mai proaste pe care le-a încasat vreodată, în şapte ani de când împărăţeşte la Cotroceni. Toate sunt cuantificate într-un recent barometru sociologic efectuat de IMAS. Sondajul arată că, dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, peste 52 la sută dintre români ar vota pentru Uniunea Social-Liberală şi doar 17 la sută pentru PDL. Pe locul al treilea s-ar afla Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu (cu 14,4 la sută din opţiuni), urmat de UDMR (7,4 la sută) şi PRM (5 la sută). Aliaţii de nădejde ai lui Traian Băsescu, traseiştii de la UNPR, primesc doar 1,1 la sută din sufragii, iar PNG-ul lui Jiji (Becali) 1 (unu) la sută. Cum jucătorul din deal (a declarat-o în repetate rânduri) se dă de ceasul morţii să nu lase viitoarea guvernare pe mâna USL, se naşte comica şi răutăcioasa întrebare: de unde mai ia dumnealui procentele salvatoare, ca să-şi menţină Bocii la guvernare, că de la ciolănarii lui Oprea şi de la „noua generaţie” a oierului, slabe speranţe!


Chestionaţi în ce priveşte aprecierea lor, privind viitorul ţării, majoritatea covârşitoare a respondenţilor (peste 82 la sută) sunt de părere că România administrată de portocalii se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 11 procente apreciază managementul strălucit al cuplului Băsescu-Boc. 63,4 la sută dintre români găsesc că prestaţia actualului cabinet e mai slabă decât a antecesorilor liberali. Doar 5,5 la sută dintre intervievaţi sunt mulţumiţi şi fericiţi cu alde Boc, Udrea, Igaş, Funeriu şi Ialomiţianu atârnaţi de Palatul Victoria. În fine, 62 la sută dintre respondenţi susţin că o duc mai rău decât în 2010.


Cum mai stau, cu popularitatea şi cu iubirea poporului, dl Băsescu, salvatorul providenţial al naţiei şi mâna sa dreaptă, Emil Boc? Barometrul IMAS ne dă şi în această privinţă o ierarhie edificatoare, vizând încrederea populaţiei în personalităţile publice ale momentului. Comparativ cu alte (numeroase) sondaje de opinie din acest an, nu apar modificări semnificative. În capul listei se menţin „imaturii” (apud oracolul Băsescu) Crin Antonescu (27,7 la sută din opţiuni) şi Victor Ponta (25,7 la sută). Pe locul al treilea vine liberalul Teodor Meleşcanu (15 la sută), urmat de Mircea Geoană (14,5 la sută) şi CV Tudor (12,8 la sută). Pe unde se mai găsesc în acest clasament idolii poporului pedeleu? Tătucul Traian Băsescu primeşte de la populaţie... stimă şi consideraţie de doar 9,3 la sută, iar marioneta Boc - 8,7 la sută. Realitatea cruntă şi neiertătoare îi plasează la coada cozilor. Procentajul descalificant al credibilităţii celor doi devoalează o situaţie unică, printre şefii de stat şi premierii din Comunitatea Europeană. În atari condiţii, e firesc să te întrebi: ce legitimitate mai au cei doi în faţa poporului român? Cum să mai conduci şi să administrezi o ţară a cărei populaţie, adusă în pragul disperării, nu-ţi mai acordă niciun credit moral?
*



Sursa: gazetanoua.ro