Alege siguranta !*Acest slogan a insotit* politistii mehedinteni care au continuat actiunile de informare si responsabilizare a cetatenilor din mediul rural.



Pe raza comunei BALA *s-a conturat în ultima perioadă o *problemă in ceea ce priveste furturile din locuinte: grupuri de cetateni romi care, se deplaseaza din alte judeţe, opereaza pe raza comunei si a satelor arondate.

Acestia, patrund cu acordul proprietarilor in curtea locuintei si, sub pretextul achizitionarii de fier vechi sau produse alimentare, profita de lipsa si neatentia* partii vatamate si sustrag cazane de fabricat tuica sau alte bunuri de valoare.



Astfel, in baza PROGRAMULUI DE PREVENIRE A INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI,*cadrele Compartimentului de Analiza si Prevenire *a Criminalitatii, impreuna cu Serviciul de Interventie Rapida, Serviciul de Ordine Publica si lucratorii Postului de Politie BALA, elevi ai scolii din localitate *au desfasurat sub sloganul “ALEGE SIGURANTA” o CARAVANA de informare si responsabilizare in randul cetatenilor din satele Bala de Sus si Rudina.

Implicarea directa, cu personal si autoturisme, a Serviciului de Interventie Rapida* creaza un mare impact in randul comunitatilor din mediul rural iar prezenta numarului mare de politisti pe ulitele satului reprezinta un sprijin, promovare si consolidare a relatiei autoritati – comunitate.

*Informarea cetatenilor si transmiterea de sfaturi preventive (realizate pe suport magnetic in studioul Radioteleviziunii Severin) s-a facut prin intermediul statiilor de emisie-receptie ale autoturismelor din dotarea SIR. In timpul rularii de sfaturi pentru prevenirea furturilor din locuinte, elevii scolii din localitate, imbracati in vestute reflectorizante inscriptionate “VOLUNTAR POLITIE”, ne-au sprijinit in distribuirea a peste 400 fluturasi, impartind sfaturi si recomandari locuitorilor comunei pentru adoptarea unor atitudini responsabile si de autoprotectie.

La portile gasite incuiate, micii voluntari, au lasat pliante in poarta sau cutiile postale, convinsi fiind ca amploarea actiunii va fi mult comentata in randul satenilor iar mesajele noastre preventive vor fi mai bine receptionate. Tinerii atrasi de aceasta activitate nu au dat semne de oboseala chiar dupa parcurgerea a unui numar mare de kilometri.

Sunetul sirenei statiei de emisie-receptie a starnit curiozitatea locuitorilor care, cu mic cu mare, au iesit pe ulitele satului fiind placut impresionati de *prezenta si *numarul mare de autoturisme si politisti.

Activitatile caravanei au dat posibilitatea oamenilor legii de a informa un numar mare de cetateni din mediul rural iar dialogul si atentia acestora au convins politistii de amploarea si* reusita actiunilor lor.

Mihai Craioveanu





Sursa: jurnalulolteniei.ro