Şomerii olteni beneficiază din 23 septembrie de un centru nou, modern, cu dotări şi echipări la standarde europene. Crearea centrului de ocupare urmăreşte să răspundă unor nevoi reale semnalate la nivelul regiunii sud-vest Oltenia: combaterea şomajului, formarea şi adecvarea competenţelor şomerilor pentru a se integra şi a rămâne pe piaţa muncii, precum şi creşterea şi diversificarea posibilităţilor de furnizare de servicii de ocupare la nivel regional pentru şomeri, suplimentar faţă de cele deja existente.

*

„Prin intermediul acestui centru, vor fi furnizate şomerilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă următoarele tipuri de servicii: job-cluburi în care să beneficieze de informare şi consiliere privind piaţa muncii; medierea muncii, prin punerea în legătură a şomerilor cu angajatorii; consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri; formare profesională prin intermediul cursurilor”, a declarat Florin Jianu, preşedintele Centrului de Consultanţă şi Management a Proiectelor (CCMP) Europroject.

Renovat în două luni

Centrul de ocupare asigură spaţii pentru săli de curs, săli de conferinţe, birouri administrative, birouri secretariat, finanţate cu bani europeni.

*

„Clădirea Centrului de ocupare a suportat o transformare totală, de la stadiul de degradare până la aspectul modern pe care l-a căpătat în urma renovării. Înainte de a fi achiziţionată în contextul proiectului CORE, a funcţionat ca şi clădire de birouri pentru diverse firme, însă nu au fost efectuate investiţii pentru renovarea acesteia. Prin investiţia cu fonduri de la Uniunea Europeană au fost efectuate lucrări de rezistenţă a structurii, hidroizolare, instalaţii electrice, sanitare şi termice, amenajări interioare, care s-au întins pe două luni”, a adăugat Jianu.

Servicii gratuite de consiliere, orientare, mediere


Membrii grupului ţintă al proiectului CORE vor beneficia de servicii gratuite de consiliere, orientare şi mediere, în timp ce ceilalţi şomeri olteni vor putea opta pentru o gamă variată de cursuri de formare profesională, organizate cu ajutorul partenerilor din proiect: Pirelli Tyres România SRL, Alro SA, Prysmian Cabluri şi Sisteme SA. Meseriile pentru care vor fi organizate cursuri de formare profesională sunt: electrician, vulcanizator piese din cauciuc la presă, operator în prelucrarea cauciucului, stivuitorist, mecanic, maşinist pod rulant, operator calculator, operator în industria chimică anorganică, managementul calităţii, dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, comunicare organizaţională şi sănătate şi securitate în muncă. La inaugurarea centrului de ocupare au fost prezenţi şi Marian Cristinel Cîrloganu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt şi reprezentanţi din partea partenerilor.



Sursa: gazetanoua.ro