În concediu suntem mai relaxaţi şi avem tendinţa de a fi mai generoşi cu noi înşine. Persoanele care nu au făcut niciodată un tratament cosmetic sau cele care şi-l fac foarte rar pot încerca entuziaste unul. Dar... cum te orientezi dintr-o listă lungă de tratamente, care-ţi promit tinereţea veşnică, să-l alegi pe cel potrivit pentru tine?
Tratamentele cosmetice benefice tenului tău vara, în concediu, sunt cele de hidratare intensivă, fără extracţii, ritualurile spa organice de hidratare sau revitalizare, precum şi masajele faciale de relaxare.* Există anumite proceduri cosmetice care nu fac deloc casă bună cu soarele şi prezintă reale pericole pentru tenul tău, atunci când sunt efectuate vara, indiferent că eşti în concediu sau nu:


Tratamentele cosmetice cu extracţii agresive: există riscul de a rămâne cu pete inestetice, în locurile unde s-a insistat.
Tratamentele cosmetice cu retinol (vitamina A), vitamina C pură sau cele de luminozitate şi depigmentare (albire) - risc de pete pigmentare sau posibile alergii.
Arderile cu alfahidroxiacizi (acizi din fructe), phytopeelingurile sau peelingurile chimice. Un adevărat specialist nu ţi le-ar recomanda în sezonul estival şi te-ar preveni asupra contraindicaţiilor. Există riscuri de efecte secundare şi atunci când sunt efectuate la momentul ideal (toamna). Chiar dacă ţi se spune că, folosind o protecţie solară FPS 50+, nu sunt efecte adverse, întreabă-te dacă eşti pregătit(ă) să aplici o cremă de protecţie solară din două în două ore, pe toată durata concediului sau a verii...*
Microdermoabraziunea este o procedură care înlătură straturile de celule moarte de la suprafaţa pielii fie prin cristale de oxid de aluminiu “suflate” în jet controlat pe faţă, fie prin discuri diamantate. Cum, pe perioada verii, din cauza numărului mic de doritori, ofertele sunt generoase, poţi fi tentat(ă) să încerci. Ar fi ideal să mai aştepţi un pic până la toamnă. Risc de pete pigmentare pe frunte, nas şi pomeţi.
Machiajul permanent sau semipermanent* prezintă o multitudine de factori de risc vara. Cum ar fi dacă ai rămâne pe o perioadă de şase luni cu sprâncene de culoare negru - verzui? Sau maro-ul frumos ar deriva într-un roşcat nefiresc? Sau conturul natural al buzelor tale s-ar transforma treptat într-unul cu tentă violet? Pe lângă posibile alergii, risc de infectare cu herpes, hepatită, HIV...
Despre pericolele machiajului semipermanent efectuat la colţ de stradă sau în saloane unde pregătirea profesională şi igiena lasă de dorit, voi vorbi în numărul viitor.
Epilarea definitivă – este bine de ştiut că epilarea definitivă şi soarele sunt incompatibile. Dacă te tentează maxim ofertele, singurele zone fără riscuri sunt axilele şi zonele inghinale. Totuşi, dacă axilele sunt protejate de soare, în zona inghinală poţi aplica o cremă cu factor de protecţie solară, pe zonele neacoperite de costumul de baie. În cazul în care deja ai început şedinţele de epilare defintivă pe picioare şi braţe, stai sub umbrelă în orele periculoase, aplică o cremă cu SPF 50+ din două în două ore şi imediat după ce ai ieşit din apă.

*

Reţine următoarele aspecte: pe un vas de croazieră, probabilitatea de revenire a clientului, în perioada contractuală a cosmeticienei respective este minimă. Reuşita tratamentului depinde de conştiinciozitatea şi bunul* simţ profesional al specialistului.
De multe ori, persoanele care efectuează procedurile sunt aduse, din raţiuni economice,* din America de Sud sau ţările asiatice. Asigură-te că vorbiţi în aceeaşi limbă şi eşti bine informat(ă), înainte să-ţi alegi o procedură cosmetică.
Şi, nu în ultimul rând, există un factor psihologic, universal valabil: trebuie să iubeşti cu adevărat această meserie, să-ţi placă să dăruieşti, să vezi oamenii fericiţi, să munceşti cu pasiune şi entuziasm atunci când toata lumea din jurul tău e în vacanţă, se relaxează sau se distrează...

*

Vă doresc o vară frumoasă, pe măsura aşteptărilor voastre…
Sursa: www.mirelapaduraru.ro.



Sursa: gazetanoua.ro