Rudele lui Bercea Mondial însă au bătut drumul degeaba, pentru că nu au fost băgate de nimeni în seamă.

*

„Au venit din Italia rudele noastre zilele astea când au aflat că am rămas fără aur. Să ne dea bijuteriile înapoi pentru că au fost confiscate ilegal. Eu dormeam când au făcut percheziţiile. Le-am spus că acolo nici nu era casa mea, e a mamei”, a povestit Gheorghe Anghel, zis Felix, fratele lui Bercea.


Cu toate că au aşteptat mai bine de două ore în faţa Parchetului, nimeni nu a vrut să îi primească. Rudele lui Bercea spun că procurorii ar fi cerut la descinderile de joi să li se ia femeilor salbele şi cerceii, susţinând că în total le-au fost confiscate peste două kilograme de aur.

Bercea rămâne după gratii

Între timp, cât rudele lui Bercea se răsculau în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Sandu Anghel era din nou prezent în faţa magistraţilor Curţii de Apel Craiova, pentru judecarea recursului împotriva deciziei Tribunalului Olt de a respinge a doua cerere de eliberare sub control judiciar depusă de apărarea Mondialului. Nici de această dată judecătorii nu s-au lăsat înduplecaţi de „sinceritatea” lui Bercea şi au decis ca acesta să rămână în continuare în arest.

Rudele lui Bercea, suspectate de evaziune

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi din judeţul Olt au descins, joi dimineaţă, în mai multe locuinţe aparţinând lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fraţilor săi, cercetările făcându-se pentru evaziune fiscală şi spălare de* bani. În momentul descinderilor, copiii lui Bercea au devenit recalcitranţi şi unul dintre ei a fost dus la sediul Poliţiei Drăgăneşti-Olt pentru audieri. Joi după-amiază, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a decis să ia dosarele în care sunt cercetate rudele lui Bercea, dar şi cel în care interlopul este acuzat de tentativă de omor.

Procurorul Iacobescu, cercetat de Inspecţia Judiciară a CSM

Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat ieri că procurorul Eugen Iacobescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a intrat în atenţia* Inspecţiei Juridice.

*

„Având în vedere publicarea de către diferite instituţii din presă, cât şi luările publice de poziţie ale domnului procuror Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în legătură cu unele aspecte privind cercetarea penală în cauza lui Sandu Anghel, Consiliul Superior al Magistraturii informează că Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu şi va proceda în perioada imediat următoare la efectuarea verificărilor care se impun”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.



Sursa: gazetanoua.ro