Comuna olteană Deveselu a revenit în actualitatea televiziunilor centrale la mijlocul săptămânii, după ce prezidentul nostru a fost pe la Washington şi a parafat tratatul pentru amplasarea scutului antirachetă în judeţul Olt. Pornind de aici, toţi mogulii şi-au trimis oamenii pe uliţele din comuna cu scutu’ ca să facă-în mod direct-caterincă de săteni. Că nu ştiu engleză, că nu sunt nişte beţivi, că nu ştiu ce e ăla scut antirachetă.
Miştourile au fost de fapt continuate din luna mai, când s-a anunţat că americanii vin la Deveselu. Atunci, Realitatea TV a făcut chiar o emisiune în direct din comuna olteană cu primarul şi cu sătenii. Moderatorii acestei emisiuni, un chel cu ochelari şi o blondă îngâmfată, au încercat „ironii fine”, de ei înţelese, cu privire la locul pe care l-au ales yankeii pentru a face bază militară. Celor doi nu le-a prea mers, oltenii noştri dându-le peste nas.
Acelaşi lucru l-au încercat cei de la Realitatea şi în timpul vizitei pe care Băsescu o făcea la Obama, când, în emisiunea „Ultima oră”, l-au băgat în direct pe Gheorghe Beciu, primarul din Deveselu, în speranţa că se va face de râs. Deontologilor, în frunte cu fostul soţ al soţiei sale, Elvis Săftoiu, nu le-a mers cu edilul nostru. Întrebat dacă a învăţat engleza pentru americani, Beciu a dat un răspuns pentru care merită tot respectul meu: „Ei să înveţe limba română!”.



Sursa: gazetanoua.ro