Titlul Doctor Honoris Causa pentru Tudor Gheorghe


  1. #1
    Maniac Jurnalul Olteniei's Avatar Jurnalul Olteniei reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    20-09-2011
    Sex
    M
    Mesaje
    3,391
    Mesaje bazar
    9
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4
    Puncte CF
    0.0

    Post Titlul Doctor Honoris Causa pentru Tudor Gheorghe

    Sala Albastră a Universităţii din Craiova a găzduit miercuri, 28 decembrie, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa rapsodului Tudor Gheorghe. Oameni de cultură şi de seamă ai oraşului, profesori universitari şi figuri bisericeşti au participat la eveniment.

    Foto:Remus Badea


    De la ora 11.00, în Sala Albastră din Universitatea craioveană a răsunat Gaudeamus Igitur, anunţând un moment important atât pentru instituţie, cât şi pentru artistul Tudor Gheorghe. Votată în unanimitate de către Senatul Universităţii, decizia de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa rapsodului oltean a fost aplaudată atât de personalităţi ale Craiovei, cât şi de oameni de rând. Managerul Filarmonicii “Oltenia”, Gabriel Marciu, a făcut o scurtă biografie a celui care l-a interpretat cu succes pe „Don Quijote” şi nu numai. „Îl avem pe Tudor Gheorghe, iar în această zi suntem onoraţi să-i oferim titlul de Doctor Honoris Causa, care dincolo de ţelul recunoaşterii unei activităţi unice în domeniul artistic, poartă semnificaţia recunoştinţei şi respectului universitarilor craioveni pentru domnia sa”, a completat acesta. De asemenea, rectorul Universităţii din Craiova, Ion Vladimirescu, s-a arătat emoţionat. „Sunt un om în vârstă, dar atâtea emoţii ca acum nu am avut niciodată. Este o mare onoare pentru Universitatea din Craiova să-i acorde domnului Tudor Gheorghe titlul Doctor Honoris Causa, pentru tot ce reprezintă acesta în cultura românească”, a declarat rectorul în timp ce i-a înmânat prestigioasa diplomă.

    „Poezia se descifrează mult mai uşor atunci când este cântată

    Aplaudat îndelung de publicul prezent, Tudor Gheorghe a vorbit rar şi răspicat la tribuna Sălii Albastre. După mulţumiri cordiale, rapsodul a ţinut să sublinieze importanţa titlului primit. „Dragi prieteni, am primit multe disctincţii în viaţa mea, am fost cetăţean de onoare, am fost decorat şi de Preşedintele României, dar aceasta le întrece pe toate dintr-un motiv absolut românesc şi oltenesc. Domnule, când îţi dau ai tăi o asemenea disctincţie e lucru mare! Să te recunoască ai tăi este cea mai superbă întâmplare”, a declarat zâmbitor Tudor Gheorghe. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că fiecare premiu primit a fost o obligaţie, un îndemn la perfecţionare. „Nu m-a văzut nimeni cântând în restaurante, la nunţi sau la festivalul berii. Am ştiut să îmi respect profesia pe care o am, iar ca actor nu m-a interesat dacă am jucat roluri mici sau mari.”

    Foto:Remus Badea


    Legat de spectacolele susţinute de-a lungul carierei, maestrul a mai adăugat că acestea sunt acte de cultură şi că totul a fost gândit dinainte. Mai mult, a ţinut să le reamintească celor prezenţi despre puterea şi frumuseţea poeziei româneşti. „Am urmărit evoluţia limbii române prin poezie de la începuturile ei şi voi continua acest demers pentru umilitul profesor de limbă română, pentru ca el să aibă un material la dispoziţie ce-l va ajuta să înslenească educaţia copiiilor. Poezia se descifrează mult mai uşor atunci când este cântată”, a mai completat artistul.

    Proaspăt deţinător al titlului Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova, Tudor Gheorghe şi-a încheiat discursul cu o promisiune: „Nu vă voi dezamăgi niciodată”.

    Ştefania Bătrînca

    stefania.batrinca@jurnalulolteniei.ro







    Sursa: jurnalulolteniei.ro

  2. #2
    Banned JamaiCatalin's Avatar JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum
    Data de inscriere
    22-12-2007
    Locaţie
    Niciodata Stabil
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    1,685
    Mesaje bazar
    1305
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -500
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Respect!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Fan Stiinta spider's Avatar spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-01-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    1,049
    Mesaje bazar
    202
    Putere Reputatie
    43
    Reputatie
    1909
    Puncte CF
    30.0
    Usergroups:
    multe generații de acum încolo nu or sa mai prindă un asemenea om, jos pălăria și sunt mândru ca sunt contemporan cu asa personalitate
    cum a zis și JamaiCatalin, respect maestre !

  4. #4
    Banned goerula nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
    Data de inscriere
    29-05-2011
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje
    28
    Mesaje bazar
    70
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -28
    Puncte CF
    1.0
    respect nea TUDOR.
    inca un craiovean care ne facem sa fim mandrii ca suntem olteni.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: