100.000 de candidati reiau bacalaureatul - Astazi se desfasoara proba de competente la Limba Romana


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    100.000 de candidati reiau bacalaureatul - Astazi se desfasoara proba de competente la Limba Romana

    Absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a care nu au promovat bacalaureatul în vară intră de azi în febra examenelor. Sunt 109.595 de candidaţi înregistraţi la nivel naţional şi 3.944 în Dolj. Chiar dacă este sesiunea de toamnă, „condiţiile vor fi identice cu cele din prima sesiune a bacalaureatului, dificultatea subiectelor va fi aceeaşi, iar oricine se aşteaptă la altceva comite o eroare capitală” după cum a precizat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

    Potrivit calendarului de examene astăzi, începând cu ora 9.00, se derulează evaluarea competenţelor de comunicare la Limba şi literatura română. Proba este susţinută în Dolj de 326 de candidaţi, iar la nivel naţional vor fi 10.568 de elevi. Spre deosebire de prima sesiune, probele de competenţe se derulează într-o perioadă mai scurtă de timp, din cauza numărului mic de candidaţi. Prin urmare, mâine (n.r. marţi- 23 august) se desfăşoară şi evaluarea competenţelor de comunicare într-o limbă străină pentru care s-au înscris 365 de persoane. „La proba de evaluare a competenţelor, 291 de candidaţi au optat pentru Limba engleză şi 74 pentru Limba franceză. Toţi vor susţine marţi, 23 august, probă de înţelegere a unui text audiat şi scris. Miercuri, pe 24 august, se va desfăşura şi o evaluare orală pentru toţi candidaţii. Elevii trebuie să se prezinte obligatoriu în ambele zile pentru a promova examenul”, a precizat inspectorul şcolar Cerasela Cremene, secretarul Comisiei Judeţene de Bacalaureat. Pe 25 şi 26 august a.c., va avea loc şi proba de evaluare a competenţelor digitale, examen la care s-au înscris 349 de absolvenţi ai claselor a XII-a şi a XIII-a. Probele de competenţe se derulează în Craiova, la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, iar în judeţ la Colegiul „Ştefan Milcu” din Calafat şi la Grupul Şcolar Agricol „Petre Baniţă” din Călăraşi.

    Probele scrise tot cu supraveghere video

    Săptămâna viitoare se vor desfăşura probele scrise, la care şi numărul candidaţilor creşte considerabil, majoritatea fiind dintre cei care nu au promovat examenul în vară. Cei mai mulţi elevi sunt la probele de Limba şi literatura română, de luni, 29 august, respectiv 2.125 elevi, la Matematică- 3200 care vor susţine examen pe 31 august, iar la Biologie -1.200 de elevi care vor intra în sală pe 2 septembrie. La nivel naţional, numărul restanţierilor pentru fiecare probă este mult mai mare. Sunt 62.348 de elevi respinşi numai la Limba şi literatura română şi 78.000 la Matematică.

    Pentru această etapă a sesiunii de toamnă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a organizat nouă centre de examen în Craiova, la Grupurile Şcolare „Energetic”, „Matei Basarab”, „George Bibescu”, „Traian Vuia”, Liceul CFR, Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” şi la Colegiul Tehnic „C. D. Neniţescu”. În judeţ, centrele de examen pentru probele scrise rămân aceleaşi ca şi pentru competenţe, adică Grupul Şcolar Agricol „Petre Baniţă” Călăraşi şi Colegiul Tehnic „Ştefan Milcu” Calafat. Examenele se anunţă la fel de dure ca şi în prima sesiune. Subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate, iar clasele vor fi monitorizate video. Candidaţii care vor încerca să fraudeze bacalaureatul vor primi aceeaşi sancţiune: suspendare pentru următoarele două sesiuni. Cei care nu vor fi eliminaţi din săli, vor afla dacă au promovat sau nu sesiunea pe 4 septembrie a.c. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi, iar notele finale vor fi afişate pe 7 septembrie a.c.

    ***

    Pe toată durata sesiunii va funcţiona şi linia TEL VERDE 0800801100 (linie gratuită), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în derularea examenului de bacalaureat. La acest număr de telefon părinţii şi elevii pot semnala orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon va fi disponibilă zilnic, între orele 9.00-19.00, începând cu data azi, 22 august a.c.

    cvlpress.ro

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Sunt curios sa vad care va fi promovabilitatea, la a doua incercare!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de laur_scp Vezi mesajele
    Sunt curios sa vad care va fi promovabilitatea, la a doua incercare!
    La fel ca prima, daca nu mai rau.
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: