Reprezentanţii unei bănci comerciale din Craiova vor oferi 1,2 tone de alimente ce vor ajunge de Paşti la 100 de familii cu dificultăţi financiare din judeţul Dolj. Acţiunea face parte din programul Banca de Alimente desfăşurat de Crucea Roşie, cu ocazia Sarbătorilor de Paşti. Beneficiarii sunt familii cu o situaţie materială dificilă, din baza de date a Crucii Roşii România.

Angajaţii băncii donează familiilor nevoiaşe din judeţul Dolj, aproape 1,2 tone de alimente, în valoare de 6.800 lei. Reprezentanţii băncii donează bani şi bonuri de masă, iar banca dublează suma adunată. Cu banii astfel strânşi, în fiecare judeţ, Crucea Roşie cumpară alimente neperisabile - ulei, zahar, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare - care sunt distribuite împreună cu voluntarii băncii beneficiarilor.

Voluntarii de ka Dolj şi cei de la Crucea Roşie s-au întâlnit cu familiile nevoiaşe la sediul Crucea Roşie din Craiova. Ei au participat la procesul de sortare a alimentelor, le-au împachetat în pachete a câte 12 kg fiecare, pe care le-au distribuit direct beneficiarilor. „Ne bucurăm că putem să facem o faptă bună cu ocazia Sfintelor Sărbatori de Paşti, asigurându-ne că familiile nevoiaşe din judeţ au ce să pună pe masa de sărbatori. Fiind cea mai mare bancă din România, este de datoria noastră să îi ajutăm pe cei care au o situaţie socială mai grea şi să le oferim o bucurie de Paşti. Sperăm ca acest gest să fie urmat şi de alţi colegi şi parteneri din comunitatea de afaceri din Dolj”, a declarat Teodora Mardale, director judeţean retail BCR – Sucursala Judeţeană Dolj.

„Banca este partenerul nostru principal în proiectul Banca de Alimente şi până acum am ajutat împreună peste 1.500 de familii nevoiaşe în toată ţara. Ne bucurăm că putem să continuăm împreună seria de fapte bune şi că angajaţii BCR din Dolj se gândesc în această perioadă şi la nevoiaşii din judeţ şi îi ajută să se bucure cu adevarat de sarbatori” a declarat Maria Vintilă, director Crucea Roşie Dolj.

Sursa: www.lupamea.ro