23 august: Naivitatea unor oameni destepti


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,776
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    23 august: Naivitatea unor oameni destepti

    Ştim destule lucruri, dacă nu totul, despre ceea ce s-a petrecut la 23 august 1944, când România a ieşit din Axă şi s-a alăturat Coaliţiei Naţiunilor Unite. Din scrierile unor istorici prestigioşi, care au zăbovit prin arhive prăfuite, inclusiv cea a FSB, aidoma unor mineri de suprafaţă, din mărturiile ex-regelui Mihai, memoriile unor oameni politici, partizane şi neelocvente, şi, mai ales, declaraţiile ulterioare ale conducătorul statului, mareşalul Ion Antonescu, şi şeful Serviciului Special de Informaţii (SSI), Eugen Cristescu.

    Ceea ce mai poate surprinde la o retrospectivă a evenimentului, pe cei interesaţi, între altele, este şi naivitatea „unor oameni deştepţi” din conducerea SSI, foarte bine documentaţi în privinţa lui 23 august de acţiunile comuniştilor.

    Ori, când fratele fostului director general al SSI, Gheorghe Cristescu, încă mai credea, după arestarea lui Eugen Cristescu, că „patria este acolo unde se află Majestatea Sa Regele, Guvernul, Armata, Drapelul şi, ca funcţionari de stat, în slujba Patriei, datoria noastră este de a ne continua menirea, cu o intensitate cât mai mare, cu o corectitudine desăvârşită şi o conştiinciozitate perfectă”, este clar nu că se pierduse doar partida, dar unii îşi pierduseră şi capul.

    Suspectă este şi neîncrederea Mareşalului Ion Antonescu, principalul utilizator al fluxului informativ furnizat de SSI, în verosimilitatea datelor primite. Prin care fusese pus la curent de toată urzeala. Afirmă prof. univ. dr. Cristian Trancotă în cartea sa „România şi frontul secret” (Ed. „Elion”, 2008) că SSI a reacţionat ca o instituţie de stat şi nu ca o structură a unui regim politic. Să fim serioşi. Nu puţini agenţi ai intelligence-ului autohton erau infiltraţi şi chiar colaborau profesional cu lideri ai comuniştilor precum Lucreţiu Pătrăşcanu, Emil Bodnăraş şi Ion Gheorghe Maurer.

    Pe Eugen Cristescu, „captura cea mai valoroasă”, arestat pe 24 septembrie 1944 şi predat autorităţilor sovietice la 14 octombrie 1944, nu-l mai putea salva nimeni de a apărea în faţa Tribunalului Poporului. De altfel, nici anglo-americanii nu au întreprins nimic pentru recuperarea fostului director general, în care nu investiseră încredere din cauza relaţiilor acestuia cu Abwehr (serviciul de informaţii al armatei germane).

    Din ediţia îngrijită de Radu Ioanid, „Lotul Antonescu în ancheta SMERŞ, Moscova, 1944-1946” (Ed. „Polirom”, 2006), aflăm că PNŢ nu fusese capabil să trimită la palat un grup înarmat pentru a-i prelua pe arestaţi, să lăsăm deoparte ipocrizia lui Iuliu Maniu, şi, în consecinţă, la 24 august, ora 2.30, Ion Antonescu, Mihai Antonescu, C. Z. Vasiliu, Constantin Pantazi au fost predaţi de garda palatului regal inginerului Ceauşu, alias Spătaru (Emil Bodnăraş), care i-a transportat la o casă conspirativă a comuniştilor din Vatra Luminoasă, unde au fost ţinuţi sub gardă dublă, „formaţiuni patriotice” şi armată, până la 31 august 1944, când au fost predaţi unor generali sovietici, cu acceptul generalului Aldea, ministru de Interne în Guvernul Sănătescu, duşi cu trei automobile ZIS şi două maşini de escortă la Bălţi şi, de acolo, cu trenul la Moscova.

    Au fost destule trădări şi în rândul Siguranţei şi în rândul SSI, fără a se conştientiza nu atât comunizarea ce avea să vină, cât epurările ce aveau să înceapă. Că nu după mult timp comuniştii vor renunţa la serviciile unor funcţionari ai SSI, de pe urma cărora beneficiaseră atât înainte de 23 august, cât şi după, are mai puţină importanţă.

    Astăzi se cunoaşte prea bine rolul jucat de Emil Bodnăraş în actul de la 23 august, aşa încât, pentru o reconstituire corectă a evenimentului, trebuie consemnată complicitatea deplină, sub acoperirea de rigoare, a SSI. Valul de epurări, arestări şi anchete, paradoxal, nu fusese anticipat de oamenii intelligence-ului. Ori, documentele de arhivă dovedesc că, atunci când s-a produs actul de la 23 august 1944, în limbajul diplomatic al marilor puteri intrase deja sintagma „zone de influenţă”, România fiind atribuită celei sovietice.

    O dovadă este scrisoarea adresată de Winston Churchill lui Roosevelt, la 23 iunie 1944, în care prim-ministrul britanic afirma: „Ruşii sunt singura putere care pot face ceva în România şi am crezut că era stabilit între dumneavoastră şi mine ca, pe baza unor termeni rezonabili de armistiţiu, exceptând compensaţiile, ei să dirijeze situaţia în România”.

    Consecinţele militare ale loviturii de stat de la Bucureşti au fost recunoscute de aliaţi ca având importanţă majoră pentru soarta războiului. La 26 martie 1946 preşedintele Truman l-a decorat pe regele Mihai I cu Legiunea de Merit „pentru extraordinara contribuţie la cauza libertăţii şi democraţiei”, iar la 6 iulie 1945, prin decret al Prezidiului Sovietului Suprem al URSS, regele Mihai fusese decorat cu Ordinul Victoria „pentru actul curajos al cotiturii hotărâte a politicii României spre ruptura cu Germania hitleristă şi alierea cu Naţiunile Unite, în clipa când nu se precizase clar înfrângerea Germaniei”.


  2. #2
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Romania a fost aliata cu Germania Nazista, dupa care a dat-o cu Aliatii, la 23 august 1944...Iar Romania a fost ocupata de Rusia total.
    Ce sa mai faca Maniu sau Mihai ( care avea vreo 20 de ani ) cand nu mai aveau nimic sub control ?!
    Pe de alta parte, noi eram vazuti de americani ca niste fosti inamici nazisti.
    Acum apar tot felul de carti sau interpretari scrise si facute de tot felul de stupizi.
    Plus ca exista inca acest cult pentru Antonescu. Antonescu a fost aliatul de nadejde al lui Hitler, complice la tot masacrul razboiului.
    Dragostea de tara nu justifica masacrarea unor oameni nevinovati si nici complicitatea sau coautoratul la genocid.
    Ne-am meritat soarta.
    Puterea nu trebuia lasata pe mana lui Antonescu - un militar si atat, care ma duce cu gandul la marinarul nostru de azi - si astfel Romania nu ar mai fi oferit pe tava motivul pentru invadarea ei de rusi si abandonarea noastra de catre ceilalti.
    Polonia a fost zero in razboi , dar la sfarsit a obtinut mult mai mult decat Romania. Mai destepti.
    Iar Mihai a facut bine ca a rupt alianta cu Germania. Orice om normal la cap ar face asta.
    Oricum, Germania a fost cel mai mare dusman al Romaniei in prima jumatate a sec. XX ( dar si in secolele trecute ).
    Din cauza celui de-al doilea razboi declansat de Germania, Romania avea sa piarda mai tarziu Basarabia si alte teritorii.
    Si elita Romaniei ( formata dupa multe secole, cu multe eforturi si sacrificii ) si..tot.
    Last edited by constantinconst; 23-08-2011 at 21:29.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Racer bloo's Avatar bloo are ceva special... bloo are ceva special...
    Data de inscriere
    30-12-2010
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    200
    Mesaje bazar
    140
    Putere Reputatie
    28
    Reputatie
    120
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Razboiul a fost declansat de Germania dar nu stiti ce contributii au avut americanii si ca ei au sustinut ambele parti . Va recomand documentarul Zeitgeist Addendum si acolo veti intelege totul despre razboi si despre America , o societate care traieste clandestin de pe urma tarilor pe care le invadeaza ca sa faca "pace" . . . . . ori ei doresc petrolul de acolo ?!?
    Daca vedeti documentarul asta veti intelege pe ce lume traim !

  4. #4
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    daca nemtii nu invadau Rusia ..si Anglia si America ar fi avut formula de saluta "Heil".."

  5. #5
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de bloo Vezi mesajele
    Razboiul a fost declansat de Germania dar nu stiti ce contributii au avut americanii si ca ei au sustinut ambele parti . Va recomand documentarul Zeitgeist Addendum si acolo veti intelege totul despre razboi si despre America , o societate care traieste clandestin de pe urma tarilor pe care le invadeaza ca sa faca "pace" . . . . . ori ei doresc petrolul de acolo ?!?
    Daca vedeti documentarul asta veti intelege pe ce lume traim !
    Toata lumea sustine pe toata lumea la un moment sau altul.

    Ti-am mai spus si te-ai suparat: ce ai tu in filmul ala e apa de ploaie si nu sunt "mari secrete" dezvaluite de Zeitgeist. Nu impresionezi decat femeile de prin piata cu filmuletul ala si pe oamenii fara carte.
    Daca vrei sa inveti istorie pune mana pe carte, pe documente; du-te prin biblioteci, nu pe YouTube.
    Oricum, lectia de istoria religiilor din film este de toata jena. Parca ar fi descoperit roata, asa se minuneaza pentru niste religii paganesti,iar sfarsitul filmului este incredibil. Gen secta sinucigasa: se "desteapta" toti si se opresc; nimeni nu mai face nimic ..Doamne fereste...

  6. #6
    Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
    Data de inscriere
    25-03-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    2,440
    Mesaje bazar
    1484
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    32.5

  7. #7
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Cei care au tradat Romania au fost comunistii, nu regii Romaniei ( sau voievozii in trecutul mai indepartat ).
    Toti voievozii si regii au fost denigrati de dusmanii tarii noastre.
    Pacat ca exista oameni care cred si astazi in minciunile comunistilor. Si pacat ca se numesc romani.

  8. #8
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Dar bani care trebuiau restituiti Romaniei, unde sunt?

  9. #9
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    Romania a pierdut Basarabia DUPA care s a aliat cu Germania altfel ne dezmembra prietenul din est de tot .... ! constantinconst , gresesti rau de tot .. Polonia s a luptat pe 2 fronturi cu armate imense si s a retras treptat provocand pierderi mari trupelor invadatoare(URSS , Germania si Slovacia ). Realitatea e ca Antonescu a fost un bun militar si politician si a inteles pe deplin pericolele acelor vremuri si a procedat in consecinta ..iar chestia cu aliatul e adevarat pt ca a fost silit de imprejurari si nimeni nu a miscat un deget sa ajute Romania in acele vremuri ...

  10. #10
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de viorelkiss Vezi mesajele
    Romania a pierdut Basarabia DUPA care s a aliat cu Germania altfel ne dezmembra prietenul din est de tot .... ! constantinconst , gresesti rau de tot .. Polonia s a luptat pe 2 fronturi cu armate imense si s a retras treptat provocand pierderi mari trupelor invadatoare(URSS , Germania si Slovacia ). Realitatea e ca Antonescu a fost un bun militar si politician si a inteles pe deplin pericolele acelor vremuri si a procedat in consecinta ..iar chestia cu aliatul e adevarat pt ca a fost silit de imprejurari si nimeni nu a miscat un deget sa ajute Romania in acele vremuri ...
    Nu gresesc deloc. Am vrut sa spun ca Romania avea sa piarda pe o perioada mai lunga or definitiv Basarabia. Adica dupa razboi a pierdut-o pe termen lung ;cum ar veni a doua oara de la inceperea razboiului- pentru ca a fost aliata cu Germania. Se intelege foarte bine ce am vrut sa spun. Nu m-am referit la momentul cedarii Ardealului de Nord si al Basarabiei in '40.
    S-a pierdut sansa pe care am fi avut-o dupa razboi de a recupera toate teritoriile pentru ca nu am fost aliatii anglo-americanilor si ai Frantei DE LA INCEPUT.
    Sper ca e clar pentru toata lumea acum si sper ca tu sa intelelgi ca , indiferent de consecintele pe care tu le-ai suporta, nu trebuie sa-ti vinzi sufletul si sa te aliezi cu unii ca Hitler si mai ales nu ajutandu-i cu armata si petrol. Dupa mine, atat germanii , cat si rusii pot sa dispara inghititi de pamant intr-o noapte. Adio le spun
    Cat despre Antonescu:
    Nu ar fi mare lucru de spus, decat ca a fost un militar fara scrupule , aliat cu Hitler; un zero in politica .
    A trimis la moarte cu sange rece foarte multi oameni nevinovati, civili adica (copii, femei ) si a facut mult rau Romaniei pe 50 de ani.

    Cat despre Polonia, ce afirmi ma face sa zambesc. Alea sunt povesti, omule.
    Tu nu stiai ca Polonia a fost invadata de Germania in cateva saptamani, iar germanii au avut pierderi de genul celor suferite de Romania in Afganistan ?!
    Hai, ca m-ai dat gata..Polonia a produs mari pierderi. Cand ? Cand au atacat tancurile germane cu CAVALERIA CU SABII ?! Pun pariu ca pe asta nu o stiai , dar este REALA !Armata poloneza -in cea mai mare parte a ei- nici nu a suflat. Cred ca erau tot timpul prin saloanele mondene. In partea "ruseasca" s-au predat ca oile si i-au executat rusii ca pe muste la Katyn. Parca impuscau rame !

  11. #11
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    pun pariu ca tu nu ai nici o idee despre ce vorbesti ..acolo au executat ofiteri superiori ...asa cum nu au suflat au avut 66 000 morti asa ca nu e bine sa batem campii ca sa ne dam informati ...ce zici tu e o prostie asa ca mai documenteaza te si apoi mai vorbim .... noi am fost de partea Angliei si Frantei care nu au miscat un deget pt Polonia avea un tratat de aparare reciproca ...http://ro.wikipedia.org/wiki/Invadarea_Poloniei_(1939) ....rusii au infiintat primi lagare ca moralitate iar referitor la razboi in sine nu tu decizi cu cine iti place sa lupti ci conditiile te obliga la anumite compromisuri ..Sper ca acum te am luminat ..scrii pe google invadarea Poloniei si dai pe primul articol ..din nefericire mi a placut istoria si am tinut sa ti atrag atentia ca esti slab informat ..fara rost se pare ..
    Last edited by viorelkiss; 25-08-2011 at 23:42.

  12. #12
    Racer bloo's Avatar bloo are ceva special... bloo are ceva special...
    Data de inscriere
    30-12-2010
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    200
    Mesaje bazar
    140
    Putere Reputatie
    28
    Reputatie
    120
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de constantinconst Vezi mesajele
    Toata lumea sustine pe toata lumea la un moment sau altul.

    Ti-am mai spus si te-ai suparat: ce ai tu in filmul ala e apa de ploaie si nu sunt "mari secrete" dezvaluite de Zeitgeist. Nu impresionezi decat femeile de prin piata cu filmuletul ala si pe oamenii fara carte.
    Daca vrei sa inveti istorie pune mana pe carte, pe documente; du-te prin biblioteci, nu pe YouTube.
    Oricum, lectia de istoria religiilor din film este de toata jena. Parca ar fi descoperit roata, asa se minuneaza pentru niste religii paganesti,iar sfarsitul filmului este incredibil. Gen secta sinucigasa: se "desteapta" toti si se opresc; nimeni nu mai face nimic ..Doamne fereste...
    Roaga-te la "Domnul" ca sigur o sa te ajute ! Toate rugaciunile tale si le trece pe carnetel , dar stai linistit , o sa ti le indeplineasca intr-o zi , tu doar asteapta !

  13. #13
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de viorelkiss Vezi mesajele
    pun pariu ca tu nu ai nici o idee despre ce vorbesti ..acolo au executat ofiteri superiori ...asa cum nu au suflat au avut 66 000 morti asa ca nu e bine sa batem campii ca sa ne dam informati ...ce zici tu e o prostie asa ca mai documenteaza te si apoi mai vorbim .... noi am fost de partea Angliei si Arantei care nu au miscat un deget pt Polonia avea un trata de aparare reciproca ...http://ro.wikipedia.org/wiki/Invadarea_Poloniei_(1939) ....rusii au infiintat primi lagare ca moralitate iar referitor la razboi in sine nu tu decizi cu cine iti place sa lupti ci conditiile te obliga la anumite compromisuri ..
    Cetatene Viorelkiss,

    Ti-am vorbit politicos si cu intelegere, dar a fost degeaba. Limbajul pe care il folosesti si prostiile pe care le scrii spun totul despre lipsa de educatie si cultura generala minime de care dai dovada. Nu te ajuta nici logica in a produce niscaiva fraze cu continut logic.
    Ma obligi sa-ti spun ca te faci de ras. Se pare ca Wikipedia nu te prea ajuta , iar eu, din miile de pagini de istorie pe care le-am citit, din ce imi mai amintesc din ele cu memoria mea de prost, pot sa-ti spun ca a spune "Anglia si Antanta " (Aranta dupa tine) este total gresit pentru ca Anglia facea parte atat din aceasta misterioasa Antanta , cat si din Imnperiul Britanic.Nu era ceva separat, un atasament al Antantei, un colaborator.
    Asa prost si neinformat cum sunt , da-mi voie sa te informez ca Aranta este o "pitzipoanca" din Cluj, un model, spre deosebire de Antanta, la care probabil ai dorit sa faci referire si care a fost o alianta creata intre Franta , Imperiul Britanic si Imperiul Rus cu putin timp inainte de inceperea Marelui Razboi, adica Primul Razboi Mondial. Or, aici este vorba despre CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL !
    Ma opresc aici.
    Cred ca nu mai are rost sa-ti raspund si la alte ineptii.

    Revin pentru cateva secunde si pentru ultima data pentru tine.
    Merita!
    Daca ai fi avut curiozitatea sa citesti despre invadarea Poloniei (macar pe internet ) ai fi avut sansa sa vezi ca link-ul pus de tine duce catre o pagina inexistenta ! Ai dat search pe Google crezand ca m-ai facut praf !Daca pui link-uri nu inseamna ca stii istorie.
    Hai, ca esti amuzant ! Daca pagina aia goala ai citit-o tu, atunci nu ma mai mira nimic .

    ---------- Post added 25-08-2011 at 22:12 ----------

    Citat Mesaj iniţiat de bloo Vezi mesajele
    Roaga-te la "Domnul" ca sigur o sa te ajute ! Toate rugaciunile tale si le trece pe carnetel , dar stai linistit , o sa ti le indeplineasca intr-o zi , tu doar asteapta !
    Amice, despre ce vorbesti ? Ai luat-o-n goarna ? Pui linkul ala cu Zeitgeist pe toate threadurile ?!
    Esti ca aia de vand cutite si presuri de plastic pe la usi ?
    Last edited by constantinconst; 25-08-2011 at 23:35.

  14. #14
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    eu ma fac de ras numai cand doresc ceea ce nu e cazu ..daca ai avea putina logica si ai mai si folosi o ti ai da seama ca vroiam sa scriu Frantei dar de unde nu e ..nu e .... Stiu despre ce vorbesc spre deosebire de tine ..Probabil e mai bine sa nu ti mai dai cu presupusu ci doar sa intrebi ..iar referitor la modul cum te adresezi esti arogant ceea ce este cel mai prost mod de a privi si analiza o situatie si la urma urmei iti defineste limitele si ale tele sunt extrem de repede de atins ...PS: am corectat ! Iar aluzia la ce stiu si ce nu ...lasa de dorit dar din ce ai scris realizez ce amanunte cunosti si tocmai de aceea nu are rost sa mai vb !

  15. #15
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Citat Mesaj iniţiat de viorelkiss Vezi mesajele
    eu ma fac de ras numai cand doresc ceea ce nu e cazu ..daca ai avea putina logica si ai mai si folosi o ti ai da seama ca vroiam sa scriu Frantei dar de unde nu e ..nu e .... Stiu despre ce vorbesc spre deosebire de tine ..Probabil e mai bine sa nu ti mai dai cu presupusu ci doar sa intrebi ..iar referitor la modul cum te adresezi esti arogant ceea ce este cel mai prost mod de a privi si analiza o situatie si la urma urmei iti defineste limitele si ale tele sunt extrem de repede de atins ...PS: am corectat ! Iar aluzia la ce stiu si ce nu ...lasa de dorit dar din ce ai scris realizez ce amanunte cunosti si tocmai de aceea nu are rost sa mai vb !
    Bine, era Franta, nu Aranta. E ok?
    Asta nu scuza faptul ca ai fost nepoliticos si ca ai interpretat cum ai vrut tu ce am scris. Citeste mai cu atentie data viitoare si nu mai acuza oamenii pe care-i faci prosti ca devin aroganti.

    PS: Franta a declarat razboi Germaniei tocmai pentru ca Germania invadase Polonia. Anglia si Franta nu au fost lipsite de reactie ci, dimpotriva, au intrat in razboi impotriva Germaniei. Politica Romaniei de a se da cu cel mai puternic nu a fost cea corecta. Si-a parasit vechii aliati si s-a aliat cu dracu'.
    Nu asa se face.
    Insasi Franta a fost ocupata. Toata Europa aproape, dar Romania n-a vrut sa-si strice arhitectura din targuri.

  16. #16
    Racer bloo's Avatar bloo are ceva special... bloo are ceva special...
    Data de inscriere
    30-12-2010
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    200
    Mesaje bazar
    140
    Putere Reputatie
    28
    Reputatie
    120
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de constantinconst Vezi mesajele

    Amice, despre ce vorbesti ? Ai luat-o-n goarna ? Pui linkul ala cu Zeitgeist pe toate threadurile ?!
    Esti ca aia de vand cutite si presuri de plastic pe la usi ?
    Eu nu vreau decat sa se mai trezeasca lumea la realitate , o sa vina americanii , o sa ne bage cipu-n cur si o sa ne trimita la munca .Defapt nu o sa ne oblige pentru ca ne indoctrineaza si o sa ne faca sa le-o cerem noi pentru ca asa ne aparam de bin Laden si de teroristi . Lumea tot ce vede la tv , crede . Presa poate convinge pe oricine de orice , daca repeti un lucru iar si iar si iar si ... iar pana la urma toti vor crede .Unicul drept care ne va mai ramane va fi sa muncim !

    Dar probabil tie iti place ca unii sa aiba bani de nu mai stiu ce sa faca cu ei si altii sa traiasca de azi pe maine .

  17. #17
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    au declarat FORMAL razboi ..dar in esenta ce au facut ??? NIMIC . Au stat cu arma la picior si i au lasat pe polonezi sa fie macelariti in cele din urma sperand ca asa vor satura setea de cucerire al lui Hitler si l vor asmuti asupra estului . Iar mai inainte Cehoslovocia a fost rupta in bucati si toti s au uitat doar . Cum poti sa mai fi aliatul cuiva cand iti este rapita o regiune si "aliatii " tai se uita si te obliga sa nu reactionezi ? Cei mai puternici au fost rusii de la inceput chiar daca a durat pana sa si organizeze industria si apararea dupa socul atacului ..Ma gandesc numai cate trenuri de tigani ar mai fi putut trimite Romania daca nu ...ca au trimis doar 800 000 de ciori in 2 ani ..PS Scuzele se cer daca exista ceva de scuzat insa aici nu e cazul .. bloo : nu mai bine sa si bage ei cipul in cur ca sa vada cate (5kg) au mai pus pe saptamana ??

  18. #18
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Scuzele exista acolo unde exista bun-simt.
    Cat despre discutia de istorie, m-am lamurit. Ai problema aia cu Antonescu si tiganii...Cu cipurile...

  19. #19
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    Poti sa ti ceri scuze ca sa arati ca ai bun simt daca asta te face sa te simti bine . Nu am nici o problema cu nimeni , sau poate ca da cu lipsa de nationalism si cu improscatul cu noroi toti dau cu pietre in tara asta si in istoria ei ca ala nu a facut bine ca tb altfel ....ca sa judeci pe altii tb intai sa te judeci pe tine dar cum datul aiurea cu parerea e sport national ...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: