24.000 de contribuabili sunt asteptati sa-si depuna declaratia de venit


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    24.000 de contribuabili sunt asteptati sa-si depuna declaratia de venit

    Ieri, conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că termenul de declarare a veniturilor, persoane fizice este 16 mai, şi asta, pentru că, data stabilită prin lege – 15 mai, cade luna aceasta într-o zi nelucrătoare. „Îi aşteptăm pe contribuabilii noştri până cel târziu, 16 mai să vină la sediul Finanţelor, sau la sediile din localităţile din judeţ, în vederea depunerii „Formularului 200”, care se completează şi se depune pentru mai multe categorii de venituri” a subliniat Eugen Călinoiu, directorul executiv al DGFP Dolj. Se vor declara veniturile obţinute din activităţi independente; din cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile; din arendarea bunurilor agricole, din patrimoniul personal; din activităţi agricole; din transferul titlurilor de valoare şi nu în ultimul rând, din operaţiunile de vânzare-cumpărare la termen, pe bază de contract. „Nu se depun declaraţii privind venitul realizat, pentru următoarele categorii de venituri realizate în anul 2010 : venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor; venituri din investiţii, altele decât cele menţionate anterior; venituri din premii şi din jocuri de noroc; venituri din pensii; venituri din activităţi agricole a căror impunere este finală; veniturile obţinute prin valorificarea produselor vândute către unităţi specializate pentru colectare şi nu în ultimul rând, venituri din transferul proprietăţilor imobiliare” a precizat Mihai Antonescu, directorul executiv al DGFP Dolj.

    Amendă între 10 şi 100 lei


    Pe de altă parte, contribuabilii care în anul 2010 au obţinut venituri din salarii sau asimilate salariilor şi doresc ca o sumă din impozitul anual să fie destinată pentru sponsorizarea organizaţiilor nonprofit îşi pot exprima opţiunea prin completarea şi depunerea Formularului 230. „Au obligaţia depunerii Formularului 200, peste 24.000 de contribuabili. Cei care întârzie cu depunerea acestor documente sunt pasibili de amendă între 10 şi 100 de lei. Până pe data de 2 mai, trebuiau depuse Formularul 120 – Decontul privind accizele pentru anul precedent şi Formularul 130 – Decontul privind impozitul la ţiţeiul şi gazele naturale din producţia internă pentru anul trecut. Iar până cel târziu, 25 mai, trebuie depusă „Declaraţia privind veniturile din activităţi agricole” – impunere pe norme de venit – Formularul 221. Un număr de 1276 de firme au depus declaraţiile pentru lipsă de activitate. Iar 650 de ONG-uri şi-au depus deja situaţiile financiare, termenul limită fiind 30 aprilie…” a mai spus Eugen Călinoiu.

    1500 de firme au obţinut certificatul digital


    Tot până pe 16 mai, sunt aşteptaţi contribuabilii la sediul DGFP Dolj şi cu Declaraţia recapitulativă privind livrările, respectiv achiziţiile sau prestările intracomunitare de bunuri – Formular 390 VIES. Pe 25 mai, sunt obligaţi să-şi depună declaraţiile, acei contribuabili cărora le revin obligaţiile declarative şi deplată pentru impozitele, taxele şi contribuţiile cuprinse în Nomenclatorul obligaţiilor de plată la bugetul de stat – Formularul 100. „Ceea ce trebuie menţionat în mod expres ar fi faptul că până la 30 aprilie, în jur de 1.500 de contribuabili au obţinut certificatul digital, aceşti contribuabili fiind alţii decât cei mijlocii care au avut obligaţia obţinerii certificatului până la începutul anului, 460 dintre aceştia depunându-şi deja declaraţia 112, on line. Constatăm cu plăcere că numărul contribuabilor care apelează la sistemul on line de trimitere a declaraţiilor este din ce în ce mai mare. Acest lucru uşurează activitatea inspectorilor financiari şi fluidizează activitatea Finanţelor doljene” a mai spus Eugen Călinoiu, directorul executiv al DGFP Dolj.

    Sursa: www.cvlpress.ro

  2. #2
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Banuiesc (,) ca aia 24.000 sunt astia cu bani.
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: