24 hectare de teren de langa Aeroport, pregatite pentru concesionare


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    24 hectare de teren de langa Aeroport, pregatite pentru concesionare

    Consiliul Judeţean Dolj va scoate la licitaţie concesionarea unei suprafeţe de 24 de hectare în zona Aeroportului Internaţional Craiova. Suprafaţa de teren este dorită deja de firma Park Point Properties care vrea să construiască aici mai multe hale.

    Proiectul de hotărâre pentru organizarea licitaţiei va fi introdus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj.

    “În următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, piesa de rezistenţă a ordinii de zi, va fi începutul unei activităţi pentru care ne pregătim de foarte mult timp, referitoare la terenurile din jurul Aeroportului Craiova.

    După ce am trecut mai multe aprobări prin Consiliul Judeţean, am stabilit ca una din parcelele pe care le deţinem şi pe care poate să întreprindă o activitate comercială, economică, din cele 85 de ha, 24 ha le scoatem la concesiune şi acesta va fi unul din punctele de la ordinea de zi.

    O firmă, Park Point Properties, una dintre cele mai mari firme europene a trimis o scrisoare de intenţie prin care ne-a anunţat că doreşte să aibă o investiţie de câţiva ani de circa 60 de milioane de euro, să realizeze peste 1.000 de locuri de muncă, şi să aibă o suprafaţă construită de peste 100.000 de metri pătraţi. Noi credem că odată începută activitatea cu o firmă, pentru că noi vom merge mai departe şi vom face cu toată transparenţa întreg parcursul, în sensul că, după lege, concesiunea presupune licitaţie publică şi numai după aceea negociere.

    În şedinţa de Consiliu Judeţean ne vom lua acest mandat de a organiza licitaţia în etapa următoare, aşa că nu ştim dacă Point Park Properties este firma care va câştiga, depinde cine se înscrie şi cine câştigă şi cine dă redevenţa mai mare care să ajungă în bugetul Consiliului Judeţean”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.


    Conform calculelor făcute de reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj, dacă investiţia va fi realizată în următorii ani, la bugetul Craiovei ar intra anual peste 900.000 de euro. “Ne dorim să dăm semnalul începerii investiţiilor pe aceste 85 de ha de teren, câte vor fi în final scoase la licitaţie de CJ Dolj. Firma are domeniul de activitate de logistică şi presupune construcţia mai multor hale, unde vor exista şi producători de componente de la Ford, unde vor exista şi spaţii de depozitare, unde e posibil să existe şi mici făbricuţe.

    Ştim că, o firmă cum e aceasta se împrumută de la bancă cu 60 de milioane de euro şi nu poate să obţină creditul de la bancă, dacă nu face dovada că peste 60% din spaţii au fost deja amanetate şi există un contract proforma. Ne aşteptăm şi la realizarea de locuri de muncă, exact ceea ce populaţia din Craiova cere cel mai insistent”, a mai spus Prioteasa.


    Sursa: lupamea.ro
    24 hectare de teren de langa Aeroport, pregatite pentru concesionare Fisiere atasate 10195_.jpg  

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: