70% dintre romani cumpara medicamente fara sa consulte un medic


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    70% dintre romani cumpara medicamente fara sa consulte un medic

    Şapte din zece români nu consideră necesar să consulte un medic înainte de a lua pastile. Nici farmaciştii nu ajută, care dau la liber medicamente care trebuie vândute doar cu reţetă. Este foarte grav, pentru că, potrivit unor studii de specialitate, pastilele pe care le înghiţim în mod regulat, ne atacă organele.

    Suntem campioni la înghiţit pastile cu pumnul. La o durere cât de mică, dăm fuga la farmacie şi cumpărăm ce a zis vecina sau o rudă că funcţionează. Chiar şi fără reţetă. Iar unele farmacii nu fac decât să ne încurajeze, chit că fac un lucru ilegal.

    Agenţia Naţională a Medicamentului avertizează că automedicaţia poate avea efecte grave asupra oamenilor. Efectele adverse pot varia de la afecţiuni gastro-intestinale sau cardiace, în cazul unei persoane sănătoase, la cronicizarea bolilor, în cazul personelor bolnave.

    În alte ţări ca Spania, Australia sau Japonia, s-a renunţat la remediile pe bază de nimesulidă, după ce mai multe persoane au raportat că au avut probleme la ficat din cauza lor.

    În farmaciile de la noi, medicamentele pe bază de nimesulidă, Aulinul, cel mai cunoscut dintre acestea, sunt la la mare căutare. Iar trei sferturi se vând fără reţetă.

    În doar trei luni, în România, au fost vândute peste 24 de milioane de pastile din clasa în care sunt incluse şi medicamentele pe bază de nimesulidă. Cu reţetă sau la liber.

    Un studiu recent făcut de o mare companie farmaceutică arată că în 2010, peste 70% din populaţia României lua pastile fără să consulte un specialist. Jumătate din acest procentaj susţine că are suficientă pregătire pentru a-şi trata afecţiunile minore fără ajutorul medicului.

    Sursa: *************

  2. #2
    0-day Member AndreiTiberiu reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-07-2011
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    2
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    pai asta-i romania...ce sa spui, am auzit la stiri ca daca iei astea cum nu treb. pot aparea boli cronice! acuma fiecare cu ale lui!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Tot leacurile babesti sunt mai bune.

  4. #4
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Automedicatia se practica din toate timpurile!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: