Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a primit o ofertă de 800 locuri de muncă sezoniere pentru sectorul agricol din Spania pentru recoltarea de căpşuni şi va organiza o selecţie în perioada următoare.

Este vorba de o perioadă de trei luni, la anul viitor, în perioada, 15 februarie – 15 mai. Cei care se gândesc să plece la muncă peste hotare trebuie să cunoască faptul că se va asigura de către angajator cazare doar femeilor, contracost, şi se va plăti 1 euro/zi. Reprezentanţii AJOFM precizat, ieri, că nu există posibilitatea cazării solicitanţilor bărbaţi. Agricultorii vor fii plătiţi cu câte 36,68 euro/euro brut/zi. „Vor exista şi deduceri salariale. Mă refer la faptul că fiecărui angajat i se va opri 2% IRPF şi câte 113 euro/lună – asigurările sociale.

Salariile se vor plăti la două săptămâni prin transfer bancar…”, a subliniat Aurora Tiribeja, directorul executiv al AJOFM Dolj. Se vor lucra câte 39 ore/săptămână, împărţite în 6 zile de 6.5 ore muncite efectiv, cu pauză în a şaptea zi. Cei care intenţionează să plece la muncă în Spania trebuie să depună un dosar cu următoarele acte: copie CI/BI; CV în limba română; cazier (fără antecedente penale), adeverinţă medicală de la medicul de familie. „Numai persoanele înştiinţate de consilierul EURES se vor prezenta la interviu”, a mai spus directorul executiv al AJOFM Dolj.

Sursa: cvlpress.ro