A fost rea America?


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    A fost rea America?

    După cum rezultă din documentele WikiLeaks, în 1990, în luna februarie, la scurt timp după prima mineriadă, oficialităţile americane au întocmit un raport către Departamentul de Stat, prin care sprijineau FSN.

    Respectiv, creaţia lui Ion Iliescu. Vehiculul cu ajutorul căruia el a ajuns la putere. A greşit America? Ne-a predat din nou ruşilor, aşa cum s-a întâmplat la Yalta? Sau a ales o soluţie pragmatică?

    Înainte de căderea Zidului Berlinului şi de prăbuşirea în lanţ a unor state prizoniere ale Blocului Sovietic - evenimente denumite de unii, impropriu, revoluţii - au avut loc tratative secrete la cel mai înalt nivel, la Malta. Între Bush Senior şi Gorbaciov. Nu se ştie şi nimeni nu are de ce să facă public ceea ce s-a târguit atunci în mare taină. Vom afla cândva.

    La fel cum, abia în urmă cu câţiva ani, a fost desecretizată arhiva din Sala Hărţilor de la Casa Albă, care conţinea întreaga corespondenţă purtată între Stalin, Roosevelt şi Churchill, pe parcursul celui de-al Doilea Război Mondial şi imediat după. Cine a citit aceste documente, traduse şi în limba română, s-a cutremurat. Pentru că istoria era diferită.

    Atunci, din raţiuni geostrategice, mai mult sau mai puţin corecte şi, în orice caz, imorale, România a fost cedată ruşilor. Cu rege cu tot. Dar drama acestei ţări este incomparabilă cu aceea a Poloniei. Polonia, pentru care, în definitiv, a fost declanşat cel de-al Doilea Război Mondial. Ca să închei paranteza, voi consemna că nu este deloc exclus ca, iniţial, preţul dramaticei mişcări retractile făcute de imperiul sovietic să fi fost păstrarea influenţei în unele state, dintre care făcea parte şi România. Ulterior, înţelegerea nu a mai fost respectată de către Occident, şi în primul rând de către Statele Unite, din simplul motiv că imperiul sovietic s-a prăbuşit.

    Sursa: editie.ro

  2. #2
    Member woe are ceva special... woe are ceva special...
    Data de inscriere
    28-03-2008
    Locaţie
    Bucuresti/Gorj
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    227
    Mesaje bazar
    549
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    128
    Puncte CF
    38.0
    Cedarea lui peste, primii cedanti au fost bunii nostri, neam de oportunisti opincari flamanzi si desculti. Bunicul meu a proiectat blocuri si monumente istorice in toata tara si a murit de inima rea, cu toata averea furata de "poporul roman" comunist si pecetluita de post-comunist.
    Astea sunt adevaratele drame, institutionalizarea nationala a furtului si a ne-demnitatii; ca ne mai trimit unii si altii spioni si armate care sa ne spuna cum sa muncim ar trebui vazuta ca o binecuvantare. Ar trebui sa ne urce inapoi in copaci, jumatate din popor s-a coborat prea devreme.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: