ABA Jiu lanseaza un proiect de prevenire a inundatiilor pe Jiu


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    ABA Jiu lanseaza un proiect de prevenire a inundatiilor pe Jiu

    Luna aceasta a fost semnat Contractul de Finanţare pentru proiectul “Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Jiu”. Acesta a fost semnat de către Borbély László, Ministrul Mediului şi Pădurilor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Mediu” (Axa prioritară 5), Dávid Csaba, Director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române” Bucureşti în calitate de beneficiar, precum şi de către Cosmin Călin, Director al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, care este parte delegată cu implementarea proiectului.

    Obiectivul general al proiectului este reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale cu efect asupra populației prin implementarea măsurilor preventive în cele mai vulnerabile zone până în 2015.


    Obiectivele specifice ale proiectului sunt întocmirea hărţilor cu limitele zonelor inundabile, detalierea hărţii de hazard natural la nivelul localităţilor unde sunt promovate lucrări de investiții, elaborarea planului de prevenire, protecție și diminuare a efectelor inundațiilor în bazinul hidrografic Jiu. De asemenea se urmărește îmbunătățirea eficacității sistemului de apărare împotriva inundațiilor, modernizarea sistemelor de supraveghere, avertizare și alarmare în perioada apelor mari generatoare de inundatii, dar și revizuirea planurilor de apărare împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţiile hidrotehnice din administrare, a celor locale județene și pe bazine hidrografice cu prezentare inclusiv în format electronic.

    Valoarea totală a proiectului este de peste patru milioane de euro, din care 80% este finanţare europeană şi 20% cofinanţare de la bugetul de stat.

    Hărţile de hazard la inundații vor constitui suportul realizării hărţilor de risc la inundaţii, responsabilitate care revine Consiliilor Judeţene, conform legislaţiei incidente.
    În consecință, „Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Jiu” face parte integrantă din politica naţională în domeniul gospodăririi apelor, constituind un instrument absolut necesar pentru coordonarea la nivel naţional şi corelarea la nivel bazinal a lucrărilor de investiţii pentru prevenirea şi combaterea inundaţiilor. Ținând cont de rezultatele obținute în cadrul acestui proiect se vor elabora noile scheme directoare de amenajare a bazinelor hidrografice, fiind posibilă inclusiv analizarea și realizarea unei politici moderne de dezvoltare socială și politici de asigurări.
    Perioada de desfăşurare a proiectului este de 20 de luni.


  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Si cand o sa se materializeze proiectul asta?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: