Activitate de constientizare a cetatenilor cu privire la furturile din locuinte


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Activitate de constientizare a cetatenilor cu privire la furturile din locuinte

    Activitate de conştientizare a cetăeţnilor cu privire la furturile din locuinţe, desfăşurată de către poliţiştii de proximitate ai Secţiei 4 Craiova.

    Poliţiştii de proximitate ai Secţiei 4 Craiova, având în vedere situaţia operativă existentă la nivelul secţiei şi în conformitate cu Planul propriu de măsuri pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, au organizat şi executat o campanie stradală privind prevenirea comiterii furturilor din locuinţe în zona de responsabilitate.
    Campania desfăşurată a avut ca obiective informarea, sensibilizarea şi, totodată, responsabilizarea cetaţenilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu işi iau măsuri de precauţie în legătură cu protecţia locuinţelor. Activitatea s-a desfăşurat în cartierul Brazda lui Novac, iar în cadrul acesteia poliţiştii de proximitate au purtat discuţii cu locatarii blocurilor din zonă, cu preşedinţii de asociaţii de proprietari, dar şi cu trecătorii, adresându-le recomandări antivictimale.
    Cu această ocazie, au fost distribuite pliante conţinând recomandări şi sfaturi preventive, totodată, fiind afişate în scările blocurilor afişe cu sfaturi de prevenire a furturilor din locuinte.


    Deasemenea, pe parcursul desfăşurării acestei activităţi, poliţiştii de proximitate au încercat vigilenţa craiovenilor, sunând la interfoane şi prezentând-se ca fiind reprezenatnţi ai unor unităţi. Luaţi prin surprindere, cetăţenii au declarat că nu şi-ar fi imaginat vreodată că astfel, un posibil infractor şi-ar putut încerca norocul în plină zi, reuşind să intre in scare blocului respectiv, dar şi că n-ar fi ştiut ce reacţie ar fi avut dacă nu ar fi fost vorba de o simulare.
    Iniţiativa poliţiştilor de proximitate din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova a fost primită cu mare interes de către cetăţeni, aceştia manifestându-şi interesul faţă de recomandările preventive primite.
    Dat fiind faptul că producerea unor asemenea evenimente pot genera în rândul comunităţii un climat de nesiguranţă, îndeosebi când prejudiciul constă în bunuri patrimoniale sustrase din locuinţele cetăţenilor, poliţia doljeană adresează cetăţenilor următoarele recomandări:
    - să se asigure că uşa de acces în locuinţă este rezistentă, ideal fiind să fie prevazută cu două încuietori, sisteme de chei diferite şi cu lanţ de siguranţă;
    - în cazul caselor şi apartamentelor situate la parter, unde ar fi posibil accesul prin escaladare, să ia măsuri de protejare a ferestrelor cu grilaje metalice;
    - când părăsesc locuinţa pe timpul nopţii, să lase o lumină aprinsă sau un aparat radio în funcţiune;
    - să nu pastreze în casă sume importante de bani, nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp;
    - să nu lase deschise ferestrele locuinţelor situate la parter, iar uşa de acces în locuinţă să fie, întotdeauna, încuiată;
    - în situaţia în care la uşă se prezintă persoane care vând sau cumpără produse, să nu le permită sub niciun ptretext pătrunderea în locuinţă.
    Last edited by Ic3Girl; 22-09-2011 at 12:03.

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: