Marea majoritate a suporterilor Universităţii Craiova, au fost de lungul timpului, alături de echipă şi la bine şi la greu, aşa cum sunt şi versurile imnului Ştiinţei. De peste o jumătate de secol, Universitatea a avut cei mai numeroşi şi cei mai adevăraţi suporteri din, ţară.

Au ştiut să se bucure la numeroasele succese şi au plâns împreună atunci când Ştiinţa a pierdut. Chiar dacă în ultimele zile, anumite persoane, încercă să determine marea masă de suporterii să nu fie prezenţi la partida de duminică seara cu Steaua, suntem convinşi că demersul lor nu va avea sorţi de izbândă.

Fanii adevăraţi vor fi din nou lângă echipă, într-un moment de cumpănă, dar şi împotriva unei rivale de-o viaţă, partidele cu Steaua şi cu Dinamo fiind aşteptate timp de un an de orice fan oltean. Probabil din cauza temperaturilor scăzute care se anunţă la ora meciului, unii dintre suporteri vor alege să rămână acasă, dar asta nu va însemna că cei care îndeamnă la revoltă şi-au atins scopul. Căldura fanilor, faţă de jucători, fie şi din faţa televizorului, cu siguranţă va fi simţită de Costea & co. Pentru ca cei care susţin că fanii Ştiinţei au umplut arena Ion Oblemenco, pentru anumite persoane, editie.ro vă prezintă un filmuleţ de excepţie realizat de Televiziunea Română în anul 1972, prin care se demonstrează că suporterii olteni au venit la stadion doar pentru Universitatea Craiova.

Filmuleţul de aproape 12 minute conţine imagini şi interviuri cu fanii veniţi din toată Oltenia, pentru a susţine echipa, la un simplu meci de campionat cu Farul Constanţa. Materialul este realizat, chiar în centru oraşului, în apropierea clădirii care de aproape sase ani se află sediul Universităţii. Meci de meci, indiferent de adversar pe vechiul Central se strângeau peste 30 de mii de suporteri, care nu conteneau sa-şi încurajeze echipa, chiar şi când jocul nu mergea prea bine. Pentru partida de mâine adevăraţii suporteri trebuie să ştie că jucătorii vor da 120%, aşa cum a declarat şi antrenorul Nicolo Napoli, pentru ca Steaua să plece după nouă ani din nou învinsă din Bănie.

Fanii adevăraţi îşi susţin echipa şi la bine şi la greu. Istoria ne obligă să fim alături de echipă la un asemenea meci.


Sursa: editie.ro