O femeie de 49 de ani din comuna Pleniţa a fost reţinută pentru 24 de ore, ieri după-amiază, fiind suspectată de comiterea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, după ce şi-ar fi însuşit peste 130.000 lei din gestiunea Administraţiei Finanţelor Publice din localitate unde era angajată. Astăzi urmează să fie prezentată Judecătoriei Băileşti, cu propunere de arestare preventivă.

Având în vedere că de la 1 iulie a.c. mai multe Administraţii Financiare locale din judeţ au fost închise, la preluarea documentelor de la Pleniţa s-a constatat că lipsesc bani din gestiune. La prima vedere părea că n-ar fi vorba despre o sumă foarte mare, însă pentru a şti exact la cât se ridică prejudiciul conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj a trimis inspectorii la faţa locului pentru a verifica activitatea unităţii din Pleniţa în perioada ianuarie – iunie 2011 şi a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti.

Suspectată de “subtilizarea” banilor a fost Lenuţa Ana Stoica, de 49 de ani, care de la sfârşitul lui 2010 îndeplinea atribuţiile de casier al unităţii fiscale din Pleniţa, întrucât titulara postului intrase în concediu de maternitate. La finalizarea verificărilor, reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj au constatat că prejudiciul adus instituţiei era de 132.202 lei. Raportul a ajuns şi pe masa procurorilor din Băileşti, care au solicitat şi au primit autorizaţie de la instanţă, iar ieri-dimineaţă au descins la domiciliul femeii.

“Cu prilejul percheziţiei efectuate de poliţişti la domiciliul doljencei au fost găsite şi ridicate în vederea cercetărilor un carnet de file CEC necompletate, o casă de marcat şi mai multe documente contabile. În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti din cadrul Compartimentului de Investigare a Fraudelor Băileşti, sub directa coordonare a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, a rezultat faptul că femeia şi-a însuşit suma de 132.202 lei din gestiunea Administraţiei Finanţelor Publice din localitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin.

Se pare că femeia falsifica file CEC, plimba banii prin mai multe conturi, pentru a le pierde urma şi abia apoi îi băga în buzunar. Lenuţa Ana Stoica a fost reţinută pentru 24 de ore, ieri după-amiază, şi introdusă în arestul IPJ Dolj, faţă de ea fiind începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată.

Sursa: cvlpress.ro