Ieri, în urma unor activităţi desfăşurate de către poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor, cu sprijinul Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate, în incinta unui complex comercial din Craiova, la rampa de descǎrcare a depozitului a fost identificat un ansamblu format dintr-un autotractor şi o semiremorcă frigorificǎ care urma sǎ descarce cantitatea de 19 910 kg peste congelat.
Din verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că L.MARIAN , 32 ani, conducătorul auto, angajat al unei firmei din Bucuresti cǎreia îi aparţinea mijlocul de transport, deşi declarase iniţial cǎ marfa provenea din Ungaria şi urma sǎ fie descǎrcatǎ în locul în care a fost depistatǎ, ulterior, a prezentat documente de vânzare a mǎrfii din care rezulta cǎ întreaga cantitate de peşte a fost vândutǎ de cǎtre o societate comercială din Iaşi către o alta din Budapesta - Ungaria, unde urma să fie descărcată..
Poliţiştii doljeni cu sprijinul lucrătorilor Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Iaşi, au stabilit faptul cǎ marfa nu a mai ajuns la destinaţia legalǎ, iar pentru vânzarea acesteia către societatea din Craiova nu existau documente legale întocmite. Faţă de agentul economic din Iasi a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu 20.000 lei amendă, totodată, fiind dispunsǎ confiscarea cantitǎţii de aproape 20.000 kg peşte congelat în valoare de 30.430 Euro.
Cercetările vor fi continuate de către poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a circuitului mărfurilor, precum şi identificarea tuturor persoanelor implicate în iniţierea şi derularea unor operaţiuni comerciale ilegale, urmând a fi luate măsuri în consecinţă.