Asociatia Euro-Agora cere Primariei Craiova indepartarea panourilor pro-homosexualitate


Vezi rezultatele sondajului: Esti de acord ca aceste panouri sa ramana pe strazi?

Votanţi
14. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    3 21.43%
  • Nu

    10 71.43%
  • Nu ma intereseaza

    1 7.14%
  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Asociatia Euro-Agora cere Primariei Craiova indepartarea panourilor pro-homosexualitate

    Amplasarea unor panouri de mari dimensiuni în Craiova prin care se promovează o campanie de toleranţă faţă de homosexualitate a stârnit reacţii dintre cele mai diverse, de la indiferenţă la atitudini civice îndreptate împotriva celor care susţin respectivel mesaje publice. Promovarea campaniei pro-homosexualitate chiar în perioada Sărbătorilor Pascale pare a fi gândită pentru a provoca atitudini radicale, în imagine find reprezentat un nou-născut etichetat drept homosexual, fapt care este considerat de mulţi trecători care văd panoul drept o trimitere la naşterea Mântuitorului Iisus Cristos.

    Asociaţia Euro-Agora a adresat public un apel prin care cere îndepărtarea panourilor cu un conţinut discutabil, mai ales că respectiva campanie este promovată în perioada Sfintelor Sărbători de Paşti:

    “Asociaţia EUROAGORA adresează autorităţilor publice din municipiul Craiova, în special Primăriei Municipiului Craiova, apelul de a înlătura panourile amplasate în diferite zone ale oraşului prin care se face propagandă homosexualităţii.

    Prezenţa acestor panouri reprezintă un grav atentat la exercitarea credinţei creştine, practicată de majoritatea cetăţenilor Statului Român şi a cetăţenilor municipiului Craiova. Promovarea publică a păcatului homosexualităţii, prin utilizarea imaginii unui copil nou-născut, în perioada Săptămânii Patimilor Mântuitorului Iisus Hristos reprezintă o jignire gravă a sentimentelor religioase ale creştinilor şi o încălcare a prevederilor constituţionale naţionale.

    Considerăm că amplasarea panourilor cu mesaje pro-homosexuale încalcă următoarele norme din Constituţia României:

    „Art. 29 (2) Libertatea conştiinţei (…) trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.” Comunitatea homosexualilor din România manifestă lipsă de respect faţă de credinţa creştină, care consideră homosexualitatea un grav păcat şi faţă de faptul că creştinii se află acum în Săptămâna Patimilor, perioadă de post şi rugăciune premergătoare Sfintelor Paşti.

    „Art. 30 Sunt interzise de lege (…) manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.” Majoritatea cetăţenilor României au precizat, la recensământul din 2001, că sunt membri ai Bisericii Creştine. Această realitate are ca rezultat logic faptul că bunele moravuri din societatea românească sunt generate nu numai de normele legale în vigoare, ci şi de perceptele creştine, de tradiţiile poporului român creştin care condamnă homosexualitatea ca manifestare obscenă, nenaturală şi ca păcat. Panourile amplasate în perimetrul Craiovei care conţin un mesaj pro-homosexualitate atentează deci la bunele moravuri.

    Creştinii se roagă lui Dumnezeu pentru vindecarea semenilor noştri homosexuali căzuţi sub greaua povară a acestei patimi, dar nu pot accepta proclamarea unui păcat ca virtute, a unei stări de anormalitate, ca normalitate socială.

    Constituţia garantează cetăţenilor români creştini, majoritari în Statul Român, dreptul de a practica şi de a le fi respectată propria religie, iar în calitate lor de plătitori de taxe şi impozite către bugetul naţional şi local cetăţenii români au dreptul ca autorităţile să le ocrotească comunitatea faţă de manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

    În concluzie, solicităm autorităţilor locale, cu precădere Primăriei Craiova, să dispună înlăturarea de urgenţă a panourilor de propagandă homosexuală. În caz contrar, vom da curs solicitărilor venite către organizaţia noastră din partea unui mare număr de locuitori ai Craiovei, de a organiza o manifestaţie de protest.”

    Apelul Euro-Agora este semnat de preot Marcel Răduţ Selişte, coordonator de programe în cadrul asociaţiei, urmând ca demersurile pentru îndepărtarea panourilor buclucaşe să fie susţinute şi de alte asociaţii civice şi religioase.



    UPDATE:

    Mitropolia Oltenia se alătură Asociației Euro-Agora în demersurile înlăturării panourilor pro-homosexualitate din Craiova

    “Vom face toate demersurile posibile pentru ca aceste panouri să fie date jos”, acestea au fost cuvintele venite din partea Mitropoliei Oltenia cu privire la panourile pro-homosexualitate afișate în câteva locuri din Craiova. Mitropolia a răspuns prompt și ferm împotriva acestei propagande făcute în sprijinul comunității gay din România. “Acest demers de a afișa astfel de bannere în cele mai importante locuri ale orașului Craiova este un afront la adresa bunului simț, cu atât mai mult cu cât această acțiune rușinoasă are loc în preajma celei mai mari sărbători a creștinătății”, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Oltenia, Ioniță Apostolache.
    Mitropolia îndeamnă de asemenea oamenii să nu bage în seamă astfel de campanii de promovare și, în același timp, să ia atitudine și să fie fermi împotriva unor astfel de lucruri care atentează la o conduită normală.

    “Orientarea pe care o invocă aceste persoane (indivizi) nu este altceva decât o scorneală lipsită de orice fundament etic. Dumnezeu a creat bărbatul şi femeia pentru a se completa reciproc, pentru a naşte prunci, pentru a forma un întreg şi pentru a merge împreună spre mântuire. În consecinţă regretăm că astfel de acţiuni demne de plâns au loc în oraşul nostru, chiar sub ochii edililor noştri”, a mai spus Ioniță Apostolache.

    Sursa: www.*************
    Asociatia Euro-Agora cere Primariei Craiova indepartarea panourilor pro-homosexualitate Fisiere atasate panouri-craiova.jpg  
    Last edited by Moderator; 21-04-2011 at 16:25.

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Si eu am vazut un astfel de panou prin centru...chiar nu stiu cum sa ma pronunt...parerile sunt impartite!

  3. #3
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7
    La prima vedere cand te uiti la panou ai impresia ca partener este orange, nu inteleg cum orange romania nu i-a somat pana acum

    Nu mi se pare normal sa te folosesti de poza unui bebelus sa promovezi subiecte cu tenta sexuala
    Last edited by Moderator; 21-04-2011 at 16:24.

  4. #4
    Member woe are ceva special... woe are ceva special...
    Data de inscriere
    28-03-2008
    Locaţie
    Bucuresti/Gorj
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    227
    Mesaje bazar
    549
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    128
    Puncte CF
    38.0
    O porcarie. Sa se tuta la ei in pat, de ce trebuie sa se pupe sub nasu meu? Sa isi dea de munca si barfa intre ei, daca se simt discriminati.
    Ca n-au inteles nici pana acum, ca nu de discriminare e vorba, ci ca se intoarc stomacuri pe dos cand gandesti la activitatile intreprinse.

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: