CRAIOVA. Elevi şi preşcolari de la mai multe instituţii de învăţământ din Craiova pot vizita, timp de cinci zile, Atelierele de creaţie ale Muzeului Olteniei. Evenimentul are loc la Casa Băniei şi este o invitaţie pentru micuţi de a descoperi bucuria sărbătorilor prin implicarea în crearea unor obiecte de artă.

O incursiune de cinci zile în lumea păpuşilor, precum şi desenarea unor felicitări şi măşti de Crăciun. Acestea sunt activităţile desfăşurate în cadrul Atelirelor de creaţie organizate de Muzeul Olteniei la Casa Băniei, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun.
“Vrem să îi facem pe copii să perceapă altfel sărbătorile de iarnă. Am putea spune că ne pregătim publicul de mâine, într-un sens aplicat şi funcţional. Prin faptul că vin, privesc şi gândesc asupra ideii de tradiţie, copiii ajung să înţeleagă mult mai uşor ce înseamnă sărbătoarea”, a declarat Cornel Bălosu, şeful secţiei Etnografie din cadrul Muzeului Olteniei.

Astfel copiii vor putea vizita expoziţia de păpuşi , dar vor putea să şi lucreze felicitări şi măşti de Crăciun.Atelierele sunt deschise până pe data de 9 decembrie, la Casa Băniei, între orele 10 şi 15.