ATENTIE cum folositi articolele pirotehnice


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    ATENTIE cum folositi articolele pirotehnice

    COMUNICAT DE PRESĂ

    Experienţa anilor anteriori a demonstrat ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale, in perioada sarbatorilor de iarna se inregistreaza cazuri de folosire necorespunzatoare a articolelor pirotehnice, aspect ce provoaca atat disconfort fonic cetatenilor, raniri grave ale unor persoane, in special in randul copiilor si batranilor, precum si distrugeri de bunuri si imobile.
    Din analiza situatiei inregistrata in anii precedenti rezulta ca in lunile noiembrie – decembrie se incearca comercializarea ilegala a acestor produse de catre persoane juridice, atat autorizate cat si neautorizate si de catre persoane fizice care nu indeplinesc conditiile legale, folosind articole pirotehnice in afara condiţiilor stabilite de lege, incalcand prevederile Legii 126/1995 republicată privind regimul materiilor explozive.

    In Monitorul Oficial al Romaniei –Partea I nr. 97 din 07.01.2011 a fost republicata Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar prin H.G. nr. 95 din 02.02.2011 au fost modificate şi completate Normele tehnice privind deţinerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, mânuirea şi folosirea materiilor explozive utilizate în orice alte operaţiuni specifice în activităţile deţinătorilor, precum şi autorizarea artificierilor şi a pirotehniştilor, aprobate prin H.G. nr. 536/2002.
    Noutatea in legislaţia privind regimul materiilor explozive constă în clasificarea articolelor pirotehnice în categorii în funcţie de nivelul riscului, nivelul de zgomot, utilizare şi destinaţie.

    Cetăţenii pot deţine şi folosi pentru divertisment doar articole pirotehnice din categoria I, cu risc foarte scăzut, nivel de zgomot neglijabil, de tipul: focurilor bengale, beţişoarelor bengale, jerbelor, bobiţelor explozive, pocnitorilor cu confeti, scânteilor, granulelor scânteietoare, etc.

    Articolele pirotehnice, trebuie să aibă inscripţionate în limba română denumirea, clasa/categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor. Producătorul sau importatorul este obligat să elibereze cumpărătorului o declaraţie de conformitate pentru fiecare produs care se prezintă, la solicitare, organelor de control prevăzute în prezenta lege.

    Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată şi modificată, numai persoanele juridice autorizate au dreptul să deţină şi să comercializeze articole pirotehnice după cum urmează:

    1. Persoane juridice autorizate :
    a. nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din clasele/categoriile pentru care au fost autorizate;
    b. nu pot comercializa către populaţie articole pirotehnice din clasele/categoriile II-IV. Obiectele pirotehnice din clasa/categoria I pot fi comercializate către populaţie tot timpul anului;
    c. organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 şi 4 este permisă numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie.

    2. Persoanele fizice
    a. nu pot confecţiona, deţine, comercializa, importa, folosi sau executa orice altă operaţiune cu articole pirotehnice din clasele/categoriile II-IV, T.1 şi T.2 .
    b. pot detine si folosi articole pirotehnice din clasa/categoria I tot timpul anului, dar nu le pot confecţiona, importa sau comercializa.

    3. Folosirea articolelor pirotehnice SE INTERZICE în următoarele situaţii:
    a) între orele 24,00 şi 6,00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;
    b) la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri;
    c) la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze;
    d) la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
    e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre;
    f) pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane;
    g) la o distanţă mai mică de 500 m de păduri.

    Pentru a putea deţine, comercializa, transporta şi folosi articole pirotehnice, persoanele juridice au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea inspectoratului teritorial de muncă şi de la inspectoratul judeţean de poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea.
    Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept şi comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege (16 ani), precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni .

    La începutul lunii noiembrie 2011 a fost declanşată acţiunea naţională “FOC DE ARTIFICII “
    Scopul acţiunii naţionale este acela al creşterii siguranţei cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2011/2012, iar principalele obiective sunt:


    1. Cunoaşterea şi respectarea legislaţiei în domeniu.

    2. Prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).

    3. Prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul materiilor explozive.


    ATENTIE cum folositi articolele pirotehnice Fisiere atasate P1090705.jpg   P1090708.jpg   P1090709.jpg   P1090700.jpg   P1090707.jpg   P1090706.jpg  


  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    incepe distractia...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: