Aproape 200 de jandarmi doljeni, mai exact 8 ofiţeri şi 184 de subofiţeri, au fost avansaţi în gradul următor, la termen, în cadrul unui ceremonial desfăşurat ieri la sediul celor două unităţi de jandarmi din Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile (GJMb) Craiova, ieri, la sediul comun al celor două unităţi, s-a desfăşurat ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a ofiţerilor şi subofiţerilorcare îndeplineau condiţiile necesare. Activităţile au debutat cu ridicarea Drapelului pe catarg şi intonarea Imnului Naţional, în prezenţa întregului personal, iar după primirea onorului şi a raportului, primul adjunct al inspectorului-şef al IJJ Dolj şi comandantul GJMb Craiova au dat citire ordinelor de înaintare în grad a cadrelor militare. Astfel, au fost înaintaţi în gradul următor 5 ofiţeri şi 106 subofiţeri ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi 3 ofiţeri şi 78 subofiţeri de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

La sfârşitul festivităţii a fost ţinută slujba religioasă de avansare în grad de către preoţii militari Lulă Nicu şi Goiceanu Alin din cadrul Garnizoanei Craiova, iar comandanţii celor două unităţi le-au urat atât cadrelor avansate în grad, cât şi colegilor prezenţi pe platoul unităţii multă sănătate şi succes în activitatea pe care o desfăşoară.

La nivelul Jandarmeriei Române au fost avansaţi, la termen, un număr de 296 ofiţeri, 13 maiştri militari şi 5.472 subofiţeri.

Sursa: cvlpress.ro