Avea acasa doi lei, mari ca niste vitei


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Avea acasa doi lei, mari ca niste vitei

    Gelu Lăbărdea le-a recunoscut oamenilor legii că a crescut felinele de mici, din pasiune, de când erau doar nişte “pisoiaşi”.

    Pentru că a încălcat Legea animalelor, el s-a ales cu dosar penal, iar leii au luat drumul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, după ce au fost tranchilizaţi şi băgaţi în cuşti speciale.

    Lei, căprioare şi păuni, în curtea lui Lăbărdea

    Un bărbat în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în satul Ergheviţa, comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, s-a ales cu dosar penal pentru deţinerea fără drept a unor animale sălbatice. Poliţia a descoperit în gospodăria lui, aflată în zona Pădurii Balota, doi lei senegalezi captivi, ambii cu staturi impresionante. În baza unor informaţii precise, poliţiştii de la Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Mehedinţi, împreună cu salariaţi de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, au descins ieri în gospodăria lui Gelu Lăbărdea.

    Primii i-au întocmit dosarul penal, iar ceilalţi au preluat animalele confiscate. Întâi le-au sedat cu tranchilizante, apoi le-au băgat în cuşti speciale şi au plecat cu ele la Târgu Mureş. Din primele cercetări reiese că Gelu Lăbărdea, un bărbat excentric, mai avea în curtea camuflată de pădure şi păuni şi căprioare. El le-a recunoscut cu seninătate anchetatorilor că a cumpărat leii de mici, de când erau ca nişte “pisoiaşi”, de la un târg din Bucureşti. Ulterior, i-a crescut în cuşti bine securizate până s-au făcut mari. Omul a adus în apărarea sa faptul că nu a ştiut că această pasiune a lui de a iubi şi a creşte lei este interzisă de lege.

    De la doi «pisoiaşi» la dosar penal

    Şi vecinii foarte puţini ai crescătorului de lei au spus poliţiştilor că ştiau că Gelu are lei în cuşcă, dar nu s-au temut, deoarece erau “bine închişi”. Potrivit agentului Andreea Dobre, de la Biroul de presă al IPJ Mehedinţi, în cauză este vorba de lei senegalezi.

    “Astăzi (ieri n. r.), 10 martie anul curent, poliţişti din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase l-au depistat pe L. G., de 45 de ani, din municipiul Drobeta Tr. Severin, care deţinea în captivitate două animale sălbatice, respectiv doi lei senegalezi, fară a deţine autorizaţie în acest sens. Bărbatul a achiziţionat cele două animale pe parcursul anului 2010, de la un târg din municipiul Bucureşti, fără să cunoască faptul că legea interzice deţinerea acestora în captivitate. Cele două animale au fost ridicate şi transportate la o grădină zoologică din localitatea Târgu Mureş. Faţă de cel în cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de animale sălbatice în captivitate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 23, alin. 1, indice 1, din Lg. 205/2004”, a declarat agentul Andreea Dobre.

    În privinţa celor două căprioare găsite în curtea mehedinţeanului, poliţiştii au spus că bărbatul avea autorizaţie de deţinere de la AJVPS Mehedinţi. Cât priveşte hrana leilor, acesta ar fi spus că le-ar fi dat să mănânce în cea mai mare parte carne de cal.


    Sursa: editie.ro
    Avea acasa doi lei, mari ca niste vitei Fisiere atasate 79299_t14.jpg  
    Last edited by Moderator; 11-03-2011 at 10:24.

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: