Avertizare OMS: Telefoanele mobile pot cauza cancer! Vezi cum poti reduce riscul de imbolnavire


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Avertizare OMS: Telefoanele mobile pot cauza cancer! Vezi cum poti reduce riscul de imbolnavire

    E aproape sigur! Telefoanele mobile pot cauza cancer! O recunoaşte chiar şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care găseşte pentru prima dată o legătură între utilizarea telefonului mobil şi înspăimântătoarea maladie.

    Avertismentul vine de la Agenţia Internaţională pentru Cercetări în domeniul Cancerului, parte a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la puţin timp după ce o altă cercetare a relevat că utilizarea telefonului mobil timp de 30 de minute zilnic creşte riscul de cancer cerebral cu 40 la sută. Probele adunate de cercetători au poziţionat telefoanele mobile la nivelul 2b – unul din cele cinci niveluri de clasificare care definesc produsele posibil cancerigene pentru om.

    O echipă de 31 de oameni de ştiinţă din 14 ţări au ajuns la această concluzie după ce au analizat mai multe studii legate de siguranţa folosirii telefoanelor mobile. Grupul a ajuns la concluzia că folosirea telefoanelor mobile este “posibil cancerigenă”, însă mai puţin decât fumatul sau expunerea la soare. Unii dintre cercetători spun că descoperirea are lipsuri şi sfătuiesc oamenii să nu fie îngrijoraţi, însă alţii avertizează asupra riscurilor. Cercetătorii au găsit, de asemenea, o posibilă legătură între folosirea telefoanelor mobile şi tumorile necancerigene ale nervilor care transmit informaţii despre sunet de la ureche la creier.

    Directorul Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului din cadrul OMS, Christipher Wild, a declarat că, date fiind potenţialele consecinţe pentru sănătatea oamenilor, este important ca cercetarea referitoare la folosirea telefoanelor mobile să continue pe termen lung.

    În lume, cinci miliarde de oameni folosesc zilnic telefoanele mobile. Datorită faptului că, pentru multe persoane utilizarea telefoanelor mobile nu este un moft, ci o necesitate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii îi sfătuieşte pe utilizatori să limiteze timpul de folosire a acestora şi să ia măsuri pentru a reduce expunerea, cum ar fi utilizarea hands-free-ului şi trimiterea de SMS-uri în loc să sune.


  2. #2
    Banned pita's Avatar pita este placut de toti pita este placut de toti pita este placut de toti
    Data de inscriere
    07-04-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    505
    Mesaje bazar
    491
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    295
    Puncte CF
    16.5
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Nu cred ca radiatile produse de telefon sunt asa puternice!

  4. #4
    Member woe are ceva special... woe are ceva special...
    Data de inscriere
    28-03-2008
    Locaţie
    Bucuresti/Gorj
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    227
    Mesaje bazar
    549
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    128
    Puncte CF
    38.0
    da, 5 miliarde de telefonisti, ce tare. Daca 2 miliarde din cele 6 ale planetei mor de foame, concluzionam ca 1 miliard moare de foame si vorbeste la telefon simultan.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: