Barack Obama minimalizeaza degradarea ratingului de tara


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Barack Obama minimalizeaza degradarea ratingului de tara

    Într-o declaraţie televizată de la Casa Albă, preşedintele american Barack Obama a minimalizat luni, 8 august a.c., decizia agenţiei Standard & Poor’s de degradare a ratingului suveran al SUA, menţionând că ţara sa merită întotdeauna nota AAA şi încrederea investitorilor. Blocajul politic din Congres, din ultimele două săptămâni, pentru găsirea unui acord asupra creşterii plafonului datoriei americane, este responsabil de deteriorarea ratingului de ţară, în opinia preşedintelui american. „Speranţa mea este că anunţul de vineri al Standard & Poor’s va da un nou sentiment de urgenţă” la Washington, pentru reglarea problemelor de deficit, a mai spus el. Preşedintele american a mai adăugat că va face unele recomandări cu privire la maniera de reducere a deficitului fiscal, reafirmând că reducerea nu se poate face doar pe seama cheltuielilor publice, ci este necesară, complementar, şi creşterea impozitelor pentru cei bogaţi.

    Înaintea acestui discurs de zece minute, Casa Albă emisese, sâmbătă, o scurtă declaraţie, ca răspuns la deteriorarea notei americane, de la AAA la AA+, în care purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama, Jai Carney, făcuse apel la continuarea „eforturilor bipartizane” pentru reducerea datoriei ţării, fără nici o referire la degradarea ratingului de top, anunţată de Standard & Poor’s. Simulând o tăcere prudentă, Casa Albă a lăsat Trezoreria americană să denunţe „lipsa de integritate” a Standard & Poor’s, evidenţiind o eroare de 2.000 miliarde dolari în calculele agenţiei. „Dimensiunea acestei erori şi viteza cu care Standard & Poor’s a schimbat justificarea principală, când i-a fost prezentată, ridică întrebări fundamentale privind credibilitatea şi integritatea deciziilor Standard & Poor’s pe această notă” scrie John Bellows, unul dintre responsabilii Trezoreriei americane, pe blogul oficial al instituţiei.

    Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, care, în cele din urmă, a decis să rămână în post până la sfârşitul mandatului lui Barack Obama, după săptămâni de speculaţii în presă, s-a arătat liniştit, într-o emisiune a postului de televiziune NBC. Întrebat dacă el crede într-o recesiune în curs sau anunţată, Timothy Geithner a răspuns negativ. „Nu cred că acest lucru este probabil. Asta depinde de calitatea deciziilor guvernelor şi băncilor centrale din întreaga lume. Ştiu că această percepţie există şi aici, dar ea este fundamental eronată”.

    Standard & Poor’s, anchetată de Senatul SUA


    Comisia Bancară din Senatul Statelor Unite analizează decizia Standard & Poor’s de a reduce, vineri, ratingul SUA de la AAA la AA+, a declarat un consilier apropiat comisiei. Comisia strânge informaţii privind decizia S&P, dar nu a hotărât încă dacă va lansa o investigaţie oficială sau dacă va convoca persoane la audieri, a adăugat sursa citată.

    Sursa: cvlpress.ro
    Last edited by Ic3Girl; 10-08-2011 at 12:36.

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: