Basescu: Am iesit din recesiune, ramanem in criza


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Basescu: Am iesit din recesiune, ramanem in criza

    Preşedintele Traian Băsescu a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, în urma întâlnirii cu delegaţiile FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, că România iese din recesiune, dar nu şi din criză. „Deşi nu s-au încheiat calculele pe trimestrul I, cele realizate pe primele două luni ale anului ne îndreptăţesc să prognozăm o creştere economică de 0,4 la 0,6, în trimestrul I 2011 faţă de trimestrul IV din 2010. Ceea ce se traduce prin ieşirea din recesiune. Atenţie, spun recesiune, nu din criză. Deocamdată toată Europa este într-o situaţie destul de dificilă în ceea ce priveşte ieşirea din criză.Deci vorbim strict de ieşirea tehnică din recesiune. Economia României nu mai scade şi îşi ia un curs de creştere”, a declarat Băsescu.

    Obiectivul pentru 2011: reformarea companiilor de stat

    Potrivit spuselor preşedintelui, obiectivul principal pentru anul 2011 este reformarea companiilor de stat: „Marea problemă a programului, aşa cum a fost preoiectat, este legată de întreprinderile de stat. (…) Societăţile, regiile de stat, au stat şi au privit la criză, ori anul 2011 este anul în care obiectivul major este optimizarea funcţionării regiilor statului şi a regiilor de interes local sau a societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat”. Băsescu a nominalizat câteva dintre aceste regii cu probleme – complexele energetice de la Turceni şi Rovinari, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, Oltchim şi Poşta Română. Şeful statului a afirmat că doreşte să ştie dacă în ultimul timp aceste companii au înregistrat creşteri de stocuri, personal sau fonduri de salarii, acuzând managerii lor că sunt „marii boieri” ai economiei româneşti: „Ei sunt marii boieri ai economiei româneşti. Baronii economiei româneşti îi găsim, în primul rând, la regiile de stat”.

    Nici regiile profitabile n-au scăpat de critică

    Preşedintele a spus că s-a constatat că menţinerea raportărilor companiilor de stat şi a regiilor în evidenţele financiare la ministerele de resort „nu a dus la nimic bun”, şi de aceea „în cel mai scurt timp acestea vor fi trecute la Ministerul de Finanţe”, dar şi cu informarea ministerului de resort.
    Nu în ultimul rând, Băsescu a atenţionat şi „regiile profitabile”, ca de exemplu Hidroelectrica şi Romgaz, că a înregistra profit „nu spune mare lucru” dacă acesta este „de 100 de milioane când tu ai potenţial să obţii un profit de 500 de milioane”.

    Anul acesta nu e posibilă reducerea CAS

    Întrebat dacă s-a discutat cu delegaţia FMI, CE şi a Băncii Mondiale despre reducerea contribuţiilor la asigurările sociale, Băsescu a răspuns că nu: „Vă pot spune o părere personală şi sinceră – şi acum nu înjuraţi aducătorul de ştiri rele – nu cred că este posibilă anul acesta. Dacă putem susţine câteva luni reducerea de CAS anul acesta – este evident că o putem face – marea problemă este ce facem în 2012, când trebuie să venim şi cu deficitul la 3% ESA, respectiv 2,5% pe cash. Deci trebuie să sărim de la 4,4% la 2,5%. De unde completăm diferenţa asta pentru plata pensiilor şi a salariilor? Şi aşa fondurile sunt deficitare, aducem bani de-acasă şi la sănătate, şi la pensii, şi la şomaj”.

    Liberalizarea preţurilor la gaze şi electricitate pentru populaţie, în 2015

    Preşedintele Băsescu a anunţat că o liberalizare completă a preţurilor la gaze şi energie electrică pentru populaţie ar trebui să fie amânată până în anul 2015. Întrebat dacă s-a ajuns la vreo concluzie cu privire la liberalizarea preţului la gaze şi energie în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii misiunii comune de evaluare a FMI, CE şi Băncii Mondiale, şeful statului a spus că acest moment va trebui să fie „împins pentru undeva către 2015, odată cu intrarea în zona euro”.

    Sursa: www.cvlpress.ro

  2. #2
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Nu cred ca o sa iesim prea curand din criza asta.
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Ieee, am iesit din criza

  4. #4
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    La cate am scpus Basescu si mai apui a fost contrazis ori de el ori de realiate...de ce as credea eu ce zice baiatul asta(ca el doarnu e presedintele tarii, e doar seful PDL-ului)acum!?

  5. #5
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    nu stiu de ce dar am impresia ca minte
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: