Bercea Mondial, vizat la arestare intr-un dosar de evaziune fiscala


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Bercea Mondial, vizat la arestare intr-un dosar de evaziune fiscala

    Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova solicită emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune după ce ar fi oferit bani cu dobândă, deşi societăţile sale nu derulau tranzacţii.

    Potrivit anchetatorilor, Bercea Mondial nu poate justifica astfel 1,3 milioane de euro.
    Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, inculpatul Anghel Sandu a acordat, sub formă de avans (marfă şi împrumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 euro), în condiţiile în care între societăţi nu s-au derulat tranzacţii comerciale.

    Totodată, a ridicat din conturile societăţilor administrate în baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei reprezentând salarii, sume pe care le-a introdus în circuitul financiar al societăţilor sale.
    “Activitatea infracţională desfăşurată de acesta a avut drept scop ascunderea sau disimularea originii ilicite a veniturilor realizate, a provenienţei şi naturii acestora”, se arată într-un comunicat al parchetului.
    Mai mult, în baza unor documente fictive, inculpatul Anghel Sandu a ridicat din conturile unei societăţi din Slatina dividende în sumă de 196.800 lei, iar din contul unei alte societăţi din Drăgăneşti Olt suma de 324.350 lei, în condiţiile în care societăţile au înregistrat pierderi lună de lună.

    “Sumele ridicate au fost reintroduse în circuitul financiar al societăţilor administrate de inculpat, având acelaşi scop şi anume ascunderea sau disimularea originii ilicite a veniturilor realizate prin comiterea de infracţiuni”, se mai arată în comunicatul parchetului.
    Prin intermediul societăţilor sale, Bercea Mondial a retras ori a depus lunar sume de ordinul miliardelor de lei vechi fără a avea corespondent în evidenţele contabile ale societăţilor pe care le administra şi fără a avea justificare.

    Astfel, în procesul de spălare a banilor, inculpatul Anghel Sandu a folosit ca acoperire firmele administrate de el, astfel încât, sumele obţinute din comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune au fost reintroduse în circuitul economic legal prin depunerea acestora ca aport la capitalul social al respectivelor societăţi, acordarea de împrumuturi financiare persoanelor fizice şi juridice sau prin efectuarea de plăţi cu titlu “avans marfă”.

    “Prin practicarea în mod sistematic a evaziunii fiscale, constând în special în oferirea de împrumuturi financiare către terţe persoane fizice şi juridice de la care percepea o dobândă lunară de minim 10 la sută, inculpatul Anghel Sandu a acreditat ideea că beneficiază de “imunitate” în faţa legii, impunându-se astfel o reacţie fermă din partea autorităţilor judiciare competente, ca o necesitate stringentă”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

    Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, s-au luat măsuri de aplicare a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de inculpat, valoarea acestuia ridicându-se până la concurenţa sumei de 1.300.000 euro.


  2. #2
    Senior Member PandaBlue's Avatar PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta
    Data de inscriere
    07-01-2006
    Locaţie
    !
    Sex
    M
    Mesaje
    649
    Mesaje bazar
    1775
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1040
    Puncte CF
    41.0
    Stau si ma intreb cine e mai vinovat de cele ce se intampla? El sau organele de control care au permis sa se intample asta in ultimii 5 ani?
    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: