CRAIOVA. Judecătorii Curţii de Apel Craiova vor decide, miercuri, dacă îl vor pune în libertate pe Anghel Sandu, zis Bercea Mondial. Aceştia vor judeca recursul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt împotriva deciziei magistraţilor Tribunalului Olt de a înlocui măsura arestării preventive cu cea de a fi cercetat în stare de libertate cu obligativitatea de a nu părăsii localitatea.

Anghel Sandu, zis Bercea Mondial a fost pus în libertate, în această săptămână, pentru a patra oară, de magistrații Tribunalului Olt care au admis cererea acestuia de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu cea de a nu părăsi localitatea, însă decizia va fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

În aprilie, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor. Acesta a declarat de fiecare dată că este nevinovat.
În urmă cu câteva săptămâni, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova l-au trimis în judecată pe Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, și pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată.