n cantonamentul Universităţii din Antalya e rost de sărbătoare. Născut în sudul Italiei, la Palermo, pe data de 7 februarie 1962, tehnicianul alb-albaştrilor, Nicolo Napoli, aniversează astăzi împlinirea a 49 de ani. Napoli a evoluat în cariera de fotbalist doar la echipe din ţara sa natală, ocupând postul de fundaş dreapta. Şi-a început cariera de profesionist la vârsta de 18 ani, la Messina, iar retragerea din activitate a venit după 17 sezoane, la 35 de ani, de la Reggina.

Cele mai multe partide le-a jucat pentru Cagliari (148), însă cele mai importante trofee, Cupa Italiei şi Cupa UEFA, le-a obţinut la Juventus (în sezonul 1989 - 1990). După retragere, a absolvit renumita şcoală de antrenori de la Coverciano pentru a pregăti apoi mai multe echipe din Italia. Acum se află la cel de-al treilea mandat de antrenor principal la Universitatea Craiova, în sezonul 2008 - 2009 fiind foarte aproape de o calificare cu Ştiinţa în Cupa UEFA. În România a mai avut câteva prezenţe de scurtă durată pe banca tehnică a unor formaţii precum FC Braşov sau Astra Ploieşti.

Cu ocazia zilei de naştere, cotidianul “Ediţie Specială” şi site-ul editie.ro îi urează “La Mulţi Ani” şi să depăşească rezultatele din precedentele două mandate pe banca tehnică a Universităţii!


Sursa: editie.ro