Deunăzi nu mi-a venit să-mi cred ochilor văzându-l pe Băsescu cum apostrofează băncile străine (austriece !) cărora le reproșează că în anii trecuți au făcut „profituri uriașe” în România !

Cu o astfel de discurs (aproape naționalist-socialist) nu-i de mirare că politicienii europeni îl tratează pe Băse al nostru cu real dezinteres ! Mai grav este că astfel de mesaje nu se opresc în cancelarii și ministere, ci merg mai departe către bancheri și investitori. În condițiile în care România are o nevoie acută de investiții directe, atitudinea lui Băsescu este vădit anti-națională, potrivnică oricăror interese !

Dacă cele declarate la forumul organizat de „The Economist” se constituie în doctrina economică Băsescu, atunci președintele e bun de făcut politică la birtul din gară unde – nu mă îndoiesc – își va atrage aprecierea tuturor bețivanilor cărora le va expune principiile sale între două trenuri.

Dar dacă vorbește în numele unei țări întregi, pe care o reprezintă în calitate de președinte, atitudinea sa a fost complet…
Citeşte articolul integral aici