Calangiu nu accepta desfiintarea Institutului de Cardiologie Craiova


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Calangiu nu accepta desfiintarea Institutului de Cardiologie Craiova

    Vestea că Ministerul Sănătăţii a emis ordinul prin care s-a oficializat comasarea Centrului de Cardiologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a determinat-o pe Cristina Calangiu să declare că prin această desfiinţare Craiova nu mai poate fi numit un centru universitar al sistemului medical din România.

    „Vineri s-a oficializat dispariţia Institutului de Cardiologie Craiova, prin publicarea modificării în Monitorul Oficial. Opoziţia a fost singura care a comentat public această măsură, care nu ne-a fost explicată ca să putem înţelege şi noi din ce strategie face parte, cum anume gândeşte Ministerul Sănătăţii să reformeze acest sistem şi ce aduc în plus aceste desfiinţări. Aş vrea să atrag atenţia asupra faptului că este o situaţie ce poate fi expusă şi ca o intervenţie pozitivă, însă, el ascunde mari probleme la nivelul muncipiului Craiova.

    Este bine ca Spitalul Judeţean să aibă o secţie de cardiologie indispensabilă funcţionării normale a unităţii. Legătura Spitalului de Urgenţă cu Institutul de Cardiologie era una dificilă, relaţiile erau reglate printr-un protocol care trebuia în permanenţă rediscutat, îmbunătăţit, şi nici nu se prea respecta, probabil şi din aspecte de natură organizatorică. Acum Spitalul de Urgenţă este spital unitar, care va funcţiona mai bine, bolnavii nu vor mai avea de aşteptat două, trei zile pentru a primi consultaţii cardiologice, operaţiile se vor face mai repede, iar perioada de spitalizare va fi mai mică.

    În schimb, Craiova pierde singurul institut medical naţional pe care îl avea. Existenţa unui institut este privită numai şi numai din perspectiva cheltuielilor mari pe care funcţionarea sa le implică. Evident că avea şi un buget mai mare, se făceau nişte cheltuieli mai mari dar se asigura cetăţenilor Craiovei şi ai regiunii tratamente şi condiţii al căror nivel calitativ va scădea vizibil în următorii doi trei ani, datorită acestei modificări, care va reduce implicit, prin lege, finanţarea.

    O secţie de cardiologie nu va avea acelaşi buget cu un centru de profil. Această titulatură reprezenta de fapt cadrul legal pentru o cât mai bună tratare a pacienţilor. 2.400 de pacienţi pe an. Institutul nu s-a dezvoltat aşa cum aveam aşteptări la momentul înfiinţării, acum iată se desfiinţează, obligând pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare să plecă către alte centre din ţară –Timişoara, Bucureşti, Târgu-Mureş în momente grele. În loc să dezvoltăm regional un centru care să-i scutească de aceste demersuri costisitoare şi de durată, îl desfiinţăm.

    Acest centru avea o capacitate mică, exista un plafon din limitele căruia nu a ieşit, motiv pentru care oamenii plecau şi înainte pentru a se opera în alte centre. Numărul de paturi fiind limitat, preluau anumite cazuri, anumite tipuri de afecţiuni, care nu puteau fi tratate în totalitate fiind trimise mai departe. Numărul lor va fi de acum şi mai mare”, a declarat Calangiu.

    Preşedintele PNL Craiova a mai precizat că, acum, Bănia nu se mai diferenţiază de alte oraşe, precum Tîrgu Jiu. „Institute de acest fel mai există în ţară, dar din păcate, în Craiova nu mai există nici unul. Ţin să amintesc că municipiul nostru este unul din cele mai mari centre universitare în medicină şi farmacie, un pol al învăţământului de profil.

    Acum poate fi comparat cu Vâlcea, Tîrgu-Jiu sau Severin. Nu mai avem nimic în domeniul sanitar care să ne diferenţieze de aceste localităţi, decât un spital mare, în care tratăm pacienţi din întreaga regiune a Olteniei, dar nu mai avem nici un institut naţional în sănătate. Face parte dintr-un plan al actualelor autorităţi de a desfiinţa Craiova ca şi centru de regiune, aşa cum era văzută până acum şi de celelalte reşedinţe de judeţ din zonă. Se detaşa prin multele instituţii şi prin potenţialul său”, a spus Calangiu.

    Sursa: lupamea.ro

  2. #2
    Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
    Data de inscriere
    25-03-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    2,440
    Mesaje bazar
    1484
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    32.5
    Ce va zice prof.Dominic Ionescu?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Senior Member marians65's Avatar marians65 are ceva special... marians65 are ceva special...
    Data de inscriere
    13-12-2006
    Locaţie
    aici
    Varsta
    59
    Sex
    M
    Mesaje
    537
    Mesaje bazar
    40
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    101
    Puncte CF
    41.0
    .....
    Acest centru avea o capacitate mică, exista un plafon din limitele căruia nu a ieşit, motiv pentru care oamenii plecau şi înainte pentru a se opera în alte centre. Numărul de paturi fiind limitat, preluau anumite cazuri, anumite tipuri de afecţiuni, care nu puteau fi tratate în totalitate fiind trimise mai departe. Numărul lor va fi de acum şi mai mare”, a declarat Calangioaica (asa ii zic colegii nulitatii profesionale!!!!)
    Adevarul pacatosul graieste!!!!!!!Acolo era un loc in care se sifonau de catre conducere o gramada de bani...Ce rau imi pare de directoarea Vacaru ,PDLista ,ca nu a recuperat gramada de bani care a dat-o ca sa obtina confirmarea pe post acum 2 luni....HA...hahaha
    umor oltenesc
    Horoscopul lunii:
    Dragoste : astrele iti surad...
    Sanatate: astrele iti surad si mai tare....
    Bani: astrele se tavalesc deja pe jos de ras.....




    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: