La Bucureşti şi Craiova, acţiunile de prindere a unor tineri suspectaţi de realizarea unor activităţi de skimming s-au finalizat şi cu impresionante capturi de aparatură.

Procurori ai DIICOT au făcut joi cinci percheziţii domiciliare la locuinţele a patru membri ai unui grup infracţional organizat, care erau suspectaţi de desfăşurarea unor activităţi de tip skimming şi de retrageri frauduloase de numerar la ATM-uri de pe teritoriul României şi Olandei.

Arsenal de carder, confiscat de poliţişti

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Dolj, cu prilejul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate, în vederea cercetărilor: 160 suporturi optice tip CD/DVD, trei memory stick-uri, cinci telefoane mobile, două laptop-uri, un hard-disk, carduri bancare şi mai multe înscrisuri.

“De asemenea, au fost conduşi la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, în vederea cercetărilor, I. M. F. şi N. V., ambii din municipiul Craiova”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Dolj.

Prejudiciu de 100.000 de euro în Olanda

În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti, a rezultat faptul că, în perioada 2008 - 2009, I. M. F. şi N. V., împreună cu L. D. C. şi L. A. C., au montat dispozitive de skimming pe ATM-uri din Olanda, ulterior retrăgând fraudulos numerar din România şi Olanda, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 100.000 de euro. I. M. F. şi N. V. au fost prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj, aceştia dispunând măsura de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

În ceea ce-i priveşte pe L. D. C. şi L. A. C., propuşi pentru arestare preventivă în lipsă, instanţa a disjuns cauza, urmând ca această propunere să se judece la o dată ulterioară. Toţi membrii sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie a unor date informatice, deţinerea de echipamente hardware/software, în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificarea de instrumente de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Carderi ridicaţi din aeroporturile Băneasa şi «Henri Coandă»

În cursul zilei de joi, pe aeroporturile Băneasa şi “Henri Coandă” din Bucureşti s-a efectuat o acţiune de prindere a doi membri ai unui grup infracţional organizat care intenţionau să iasă din România, cu destinaţia Bruxelles, având asupra lor dispozitive destinate fraudării terminalelor bancare şi mijloacelor de plată electronică.

Asupra celor doi, S. C. I. şi O. F. L., oamenii legii au găsit mai multe dispozitive destinate activităţilor de skimming, componente ale acestora şi instrumente utilizate la confecţionarea unor astfel de dispozitive, un laptop şi patru telefoane mobile, cu ajutorul căror se executau activităţi de tip skimming pe teritoriul mai multor state europene. În noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii din cadrul BCCO Craiova - SCCI au oprit în trafic, în municipiul Craiova, un autoturism, la volanul căruia a fost identificat T. M. A. Cu ocazia percheziţiei autoturismului, au fost descoperite şi ridicate dispozitive pentru copierea cardurilor bancare şi părţi componente.

Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit faptul că acesta a sprijinit activitatea grupului infracţional organizat, iar în data de 30.03.2011 l-a condus la aeroportul “Henri Coandă” pe S. C. I. Joi, magistraţii Tribunalului Dolj au emis pe numele lui S. C. I.,
O. F. L. şi T. M. A. mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.


Sursa: editie.ro